2019-06-02T09:22:34+02:00 2. јуна, 2019. 09:22 |

Објавено 31. маја 1974. године: Квалитет и масовност

       Мада је релативно млад, Фото клуб „Аматер“ при Економско  – школском центру за врло кратко време успео је да окупи велики број чланова, а квалитетним радовима на многим изложбама скрене посебну пажњу. То је недавно потврђено освајањем првог места на Фестивалу младости на коме су чланови овог клуба освојили максималан број поена.

      Само у току ове школске године чланови клуба су приредили 8 фото – новина, учествовали на Међуклупској изложби у Пожаревцу (26 аутора са 52 фотографије), на четвртој Омладинској изложби у Скопљу, на Међуклупској изложби у Београду (20 аутора са 58 фотографија) итд. Недавно је у Дому технике отворена самостална изложба овог Фото клуба „Аматер“ на којој су се појавила 26 аутора.  Скоро на свим изложбама освајају награде, дипломе и похвале.

        Овим се акивност клуба не исцрпљује. Клуб израђује  фотографије по веома повољним ценама . Само у овој школској години урађено је 2 700 фотографија, такође, одржан је и фото курс који је завршило 40 полазника.

          -За фотографију у нашој школи влада велико интересовање, рекла нам је Драгица Пејовић, професорка и један од руководилаца  клуба. Поред одличног квалитета постигли смо и масовност о чему сведочи податак да имамо близу 400 чланова.

         Недавно је одржана Годишња скупштина фото клуба „Аматер“ на којој је за новог председника изабран Слободан Обрадовић, ученик трећег разреда.