Мада је релативно млад, Фото клуб „Аматер“ при Економско  – школском центру за врло кратко време успео је да окупи велики број чланова, а квалитетним радовима на многим изложбама скрене посебну пажњу. То је недавно потврђено освајањем првог места на Фестивалу младости на коме су чланови овог клуба освојили максималан број поена.

      Само у току ове школске године чланови клуба су приредили 8 фото – новина, учествовали на Међуклупској изложби у Пожаревцу (26 аутора са 52 фотографије), на четвртој Омладинској изложби у Скопљу, на Међуклупској изложби у Београду (20 аутора са 58 фотографија) итд. Недавно је у Дому технике отворена самостална изложба овог Фото клуба „Аматер“ на којој су се појавила 26 аутора.  Скоро на свим изложбама освајају награде, дипломе и похвале.

        Овим се акивност клуба не исцрпљује. Клуб израђује  фотографије по веома повољним ценама . Само у овој школској години урађено је 2 700 фотографија, такође, одржан је и фото курс који је завршило 40 полазника.

          -За фотографију у нашој школи влада велико интересовање, рекла нам је Драгица Пејовић, професорка и један од руководилаца  клуба. Поред одличног квалитета постигли смо и масовност о чему сведочи податак да имамо близу 400 чланова.

         Недавно је одржана Годишња скупштина фото клуба „Аматер“ на којој је за новог председника изабран Слободан Обрадовић, ученик трећег разреда.

Share.

Comments are closed.

Skip to content