Прошле суботе и недеље у Живици су одржане друге Сеоске спортске игре на којима је учествовало око 400 такмичара из 19 села пожаревачке општине.  Игре су отпочеле дефилеом учесника да би се затим екипе окупиле на малом сеоском тргу испред свечане трибине. Радомир Стевић, председник Општинске конференције Савеза омладине рекао је да Сеоске спортске игре имају за циљ да подстичу масовност и утичу на поидизање физичке спремности младих. Убудуће ове игре одржаваће се увек у другом селу како би се и на тај начин утицало на равномернију изградњу спортских терена и објеката у селима. Ове године за изградњу спортских терена у Живици утрошено је око двадестак милиона старих динара. Од тога део је дала месна заједница Живица односно мештани кроз добровољни рад, а део Савез организација за физичку културу.

    Са игара омладинци су упутили писмо СИВ-у у коме се каже да ће и сеоска омладина, уколико затреба одлучно стати у одбрану сваког педља  земље.

   Игре је прогласио отвореним Ђура Маљковић, члан ИО СОФК-е.

   Три терена и сале сеоског Дома културе затим су постале поприште дводневног такмичења у рукомету, малом фудбалу, кошарци, одбојци, атлетици, спортском тенису и шаху. Стотине гледалаца из Живице, Пожаревца и околиних села посматрале су узбудљиве борбе у овим дисциплинама. Организација такмичења била је изванредна захваљујући пре свега залагању и искуству радника из Општинског одбора СОФК-е и Општинске коференције Савеза омладине  који су и овога пута били организатори такмичења.

      Победничким екипама и појединцима уручене су плакете и похвалнице.

Share.

Comments are closed.

Skip to content