2019-09-29T08:23:31+02:00 29. септембра, 2019. 08:23 |

Објављено 21.септембра 1993. године: ТВ претплата на струју

           Од 1. октобра  почиње плаћање телевизијске претплате уз рачун за утрошену електричну енергију . Одлуком о увођењу таксе  на електрично бројило предвиђено је да сви потрошачи у домаћинствима, као и власници продавница и радњи, уз рачун за струју плаћају и износ у вредности 100 киловат сати електричне енергије на име  радио телевизијске претплате .  Ово је саставни део обавеза за утрошену електричне енергију, а први рачуни потрошача, који плаћају аконтацију за струју пристижу 23. септембра. Самочитачи ће обавезе измиривати од 15. октобра.

           Ових обавеза ослобађају се домаћинства која троше мање од 150 киловат сати струје, а примају социјалну помоћ, као и други потрошачи који су ослобођени обавеза плаћања електричне енергије. Потрошачи који имају право на попусте за утрошену струју имају  и право на попусте за уведену таксу у истом проценту. Ових обавеза ослобађају се и потрошачи који имају бројила у гаражама, светларницима, лифтовима и слично.

             Потрошачи који имају друго или више бројила у кући уз одговарајућу документацију захтев за ослобађање од поменутих обавеза подносе Министарству информисања у Влади Србије, а посредством Радио телевизије Србије.