У ДОМУ ЗДРАВЉА У КОСТОЛЦУ

 

  • У Костолцу још један стоматолог

IMG_9746 -У Дому здравља у Костолцу отворена је обновљена зубна ординација. Том догађају су у понедељак, 18. априла, присуствовали директор Дома здравља Пожаревац Драган Ракић, председник Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић, председник ГО Костолац Иван Савић и председник Скупштине ГО Костолац Ненад Марковић.

Савић је том приликом указао на то да се на иницијативу запослених у Дому здравља, као и усаглашавањем ставова, дошло до закључка да је неопходно обновити зубну ординацију у Костолцу. Остварењу тог циља, пуну подршку дали су директор Дома здравља Ракић и председник градске Скупштине Спасовић.

– Ово је круна вишемесечног рада, истакао је Савић, и наставио: – Из разговора са директором Дома здравља Пожаревац Драганом Ракићем, покушали смо заједничким снагама да изнађемо начин како обезбедити адаптацију ординације. Аплицирали смо код градоначелника Миомира Илића и председника Скупштине Банета Спасовића, да се у ребаланс буџета уврсте средства за куповину зубне столице и адаптацију простора. Оно што нас посебно радује је чињеница да смо такође заједничким снагама успели кроз први ребаланс да обезбедимо средства за упошљавање још једног стоматолога, који је неопходан за функционисање ове ординације. Надам се да ћемо у скоријој будућности успети да обезбедимо и средства за бар још једног зубног техничара. Неопходно је да младе генерације стекну исткуство и одмене људе који су овде провели скоро цео радни век, рекао је Савић и додао да је главни циљ да се све институције обједине у решавању свих проблема и питања, јер је у том случају резултат неизбежан.

Дирекотр Дома здравља Пожаревац Драган Ракић, указао је на чињеницу да је после 30 година донета нова столица у Костолац.

– Костолац броји око 15.000 становника и они заслужују да могу себи да приуште стоматолошке услуге. Доктор Крста Крстић, који је овде провео цео радни век, са новом столицом ће сада посао одрађивати још боље. Такође смо успели да у  договору са председником Скупштине нађемо решење, како би запослили још једног стоматолога, који ће радити у супротној смени од доктора Крстића. Пацијенти ће моћи и преподне и поподне да долазе и добију адекватну услугу, рекао је Ракић

 Иначе, Удружење ликовних уметника „Спектар“ из Костолца донирало је 12 слика Дому здравља у Костолцу, које ће красити зид и нове зубне ординације.

                                                                                                            И. В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content