ЧЕЛНИЦИ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА У ОБИЛАСКУ РАДОВА

НА ХИПОДРОМУ И У ПЕТКИ

IMG_6242                      Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и председник Скупштине града Бојан Илић са сарадницима протеклог петка обишли су радове на реконструкцији крова будуће трофејне сале на Хиподрому. Говорећи о вредности саме инвестиције  и плановима за пренамену овог објекта, директор КД „Кнез Михаило“ Александар Миленковић је истакао да су захваљујући чињеници што је локална самоуправа препознала значај коњичког спорта за даљи развој туризма у Граду Пожаревцу, обезбеђена средства код Министарства трговине, туризма и телекомуникација за реализацију пројекта уређења градског хиподрома.

Сам пројекат се реализује у две фазе. Прва фаза пројекта је завршена у 2016. години и обухватала je радове на реконструкцији и адаптацији бетонских трибина, као и радове на реконструкцији кровног покривача на једном шталском објекту.

            -Ових дана у току је реализација друге фазе овог пројекта која се односи на реконструкцију и адаптацију крова на објекту такозване „мале штале“. У питању је објекат изграђен педесетих година прошлог века који је коришћен делом за смештај коња, а делом као административно седиште Коњичког друштва. Реализацијом овог пројекта створиће се услови да се изврши пренамена дела објекта у којем су били смештени коњи, који ће бити претворен у музеј посвећен ЉКИ и историјату КД „Кнез Михаило“, казао је Миленковић.

Иначе, инвестиција је вредна 2.420.000 динара, извођач радова је фирма „Дукинг“ из Смедеревске Паланке, а завршетак целокупног пројекта очекује се до почетка овогодишњих ЉКИ.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је нагласио да ће се наставити са инвестицијама на Хиподрому и Ергели „Љубичево“. Он је похвалио одговоран рад људи који управљају Коњичким друштвом, које је упркос наслеђеним дуговима успело да  протеклу годину заврши са плусом од 1,3 милиона динара у каси, наравно уз подршку локалне самоуправе.

-Прошле године смо обећали да ћемо системски приступити ЉКИ и уопште решавању проблема у туризму на територији Града Пожаревца. Што се тиче Хиподрома радићемо пројекат који ће обухватити проширење трибина, пешачке зоне и тркачких стаза, инсталисање система за заливање и одржавање зелених површина. Овим пројектом биће обухваћено и постављање расвете, јер тренд у Европи и свету је да се коњичке трке одржавају и током ноћи. Туристичку понуду свакако ће употпунити коњички музеј који ће се простирати на површини од 130 метара квадратних. Све ово заокружићемо са Ергелом „Љубичево“ где је планирана изградња адреналинског парка и завршетак атлетске стазе. У септембру ће се приступити изградњи лавиринта, а планирано је и отварање туристичко пословног центра Удружења пчелара Града Пожаревца на простору Љубичева, што ће додатно обогатити туристичку понуду, закључио је Спасовић.

                                                        НАСТАВЉЕНО ТОПЛИФИЦИРАЊЕ ПЕТКЕ

IMG_6268Током обиласка радова на топлификацији насеља Петка, председник Градске општине Костолац Иван Савић је нагласио да је ово шеста и последња фаза на ширењу топлификационе мреже у овом селу, која ће створити услове за 140 нових прикључака. За ову инвестицију преко Буџетског фонда за заштиту животне средине прошле године опредељено је 57 милиона динара, али је путем јавне набавке остварена уштеда од 11 милиона динара пошто је посао добио конзорцијум три фирме „Синерџи тек“ чија је понуда износила 46 милиона динара.

-Наравно, и у овој години планирамо да кроз ребаланс буџета и из Фонда за заштиту животне средине обезбедимо додатна средства како би се наставило ширење мреже на целокупној територији Градске општине Костолац и реконструкција застареле мреже уз проширење капацитета, рекао је Савић.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић подсетио је да је у протеклих шест година инвестирано 2,5 милиона евра за топлификацију 380 домаћинстава у насељу Петка. Такође, прошле године је за асфалтирање издвојено 3,5 милиона динара и урађено 350 метара асфалта, а ове године је за асфалтирање путева у овом насељу обезбеђено још 5 милиона динара и урађен је атарски пут до гробља у дужини од 1.350 метара. Радови на замени столарије у вредности од 560.000 динара на Дому културе такође су завршени на време.

-Град ће и овогодишњим буџетом и ребалансом који је планиран у априлу наставити са стратегијом равномерног развоја сеоских и градских насеља, нагласио је градоначелник.

 Обилазак локација у изградњи, челници Града завршили су прошлог петка  присуством на отварању нове пословнице МТС-а у приземљу Робне куће у Пожаревцу.

-Некадашња Робна кућа заживела је и од прошле године отворено је доста нових радних места у овом објекту. Захвалио бих се власницима на томе и надам се да ће, према договору, ускоро обновити фасаду зграде, рекао је Спасовић.

                                                                                                                                              Д.Динић        

Share.

Comments are closed.

Skip to content