2020-07-12T21:31:44+02:00 12. јула, 2020. 21:31 |

Очекује се добра туристичка сезона

У Општини Велико Градиште, упркос епидемији корона вируса, очекују добру летњу туристичку сезону. 


Према речима председника општине Драгана Милића сви апартмани на Сребрном језеру резервисани су у наредна два месеца, нема ниједног слободног кревета. 

-Надам се да ће се ова епидемија ускоро завршити, да нећемо имати трајне последице и да ће туристичка сезона бити онаква какву и очекујемо, веома успешна. Замолио бих угоститеље да поштују превентивне мере које је општински Штаб за ванредне ситуације донео, да се поштује физичка дистанца, редовно дезинфикују лежаљке и педалине након сваког коришћења. Нарочито је важно да се обављање посла и радних активности организују тако да се обезбеде физичка дистанца, да се употребљава лична заштитна опрема, маске, неопходна је и појачана лична хигијена, као и хигијена простора, дезинфекција руку, опреме и прибора, рекао је Милић.

Имајући у виду да су поједине манифестације одложене за септембар очекује се да ова туристичка сезона буде продужена. За поједине догађаје очекују се мере препоруке Владе Републике Србије, тако да ће бити организовани у складу са прописаним мерама. 

-Између осталог Царевчеви дани одложени су за октобар, за месец у коме је рођен Властимир Павловић Царевац. Померен је и датум одржавања Међународног шаховског турнира за септембар. Осим посете Рамској тврђави, туристи ће у оквиру посете нашем крају, моћи да посете и спортске терене, купају се у језеру, уживају у аквапарку на Сребрном језеру,  могу обићи у Виминацијум, Љубичево, Голубачку тврђаву, манастире Тумане и Нимник и Лепенски вир и уживати у њиховим лепотама, казао је председник Општине Велико Градиште.