Минуле сезоне 2019/20, у Српској лиги „Запад” такмичила су се два клуба из браничевског округа: дугогодишњи српсколигаш Млади радник 1926 из Пожаревца и Слога 33 из Петровца на Млави. Због скраћивања лиге Петровчани су сишли у Подунавско-шумадијску зону, а Пожаревљани опстали у задњи час.

За првенствену сезону 2021/22. опет ће у овом рангу играти два клуба из браничевског округа. Уз Млади радник 1926 биће РСК из Раброва.

Српска лига „Запад” има 16 клубова: Борац 1926 (Чачак), Слога (Пожега), Трепча (Косовска Митровица), Млади радник 1926 (Пожаревац), Слога (Бајина Башта), Реал (Подунавци), Сушица (Крагујевац), Слога (Краљево), Таково (Горњи Милановац), Смедерево 1924, ГФК Слобда (Ужице), Мачва 1929 (Богатић), Будућност (Ариље), РСК (Раброво),  Рађевац  (Крупањ) и Јединство (Уб).

Много је фаворита за прво место, поготово што овога пута првак директно улази у Прву лигу, па је изазов утолико већи. Сасвим је реално и треба очековати да се и Млади радник 1926 умеша у трку за виши ранг. Обављене су добре припреме, тако да се с разлогом очекују добри резулати.

Рабровци стартују са новим и искусним  тренером Владимиром Влајовићем из Пожаревца, па и од њих треба очекивати добре резултате. Код Пожаревљана је и даље тренер Жарко Јовановић са Уба, коме је ово трећа сезона да води тим са Вашаришта, а реч је о стручњаку који зна свој посао.

Првенство почиње данас, 14. августа,  када се у првим колу састају: у Чачку Борац – Слога (Пожега),  у Рашкој Трепча – Млади радник 1926, Бајиној Башти Слога – Реал, Крагујевцу Сушица – Слога (КВ), у Горњем Милановцу Таково – Смедерево 1924, Ужицу ОФК Слобода – Мачва 1929, у Ариљу Будућност –РСК и у  Крупњу Рађевац – Јединство. 

 Све утакмице почињу у 17:30 часова.

                                                                                   Р.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content