2020-03-10T23:28:23+01:00 10. марта, 2020. 12:43 |

Oд Курјача до Нимникa ЛЕД светиљкe

Захваљујући донацији компаније Smart Energy Investment пут од Курјача до  манастира Нимник је ових дана осветљен. Постављена је расвета са најсавременијим ЛЕД светиљкама које испуњавају највише техничке стандарде и највиши квалитет у јавној расвети.

Председник Општине Велико Градиште Драган Милић је изразио захвалност компанији Smart Energy Investment што је препознала потребу да донира светиљке, као и фирми Keep Light која је извршила донирање у виду монтаже.

 -Пре две године је замењен део јавне расвете у Великом Градишту и то по највишим стандардима и већ смо се уверили у бенефите. Јавно – приватно партнерство показало се као право партнерство на делу и кроз ову донацију. Општина Велико Градиште има велике планове и амбиције да развија туризам. Поред Сребрног језера, Рамске тврђаве и манастир Нимник је светиња коју људи све више обилази и локална самоуправа заједно са братством манастира чини напоре да то подигнемо на још виши ниво. Електродистрибуција Пожаревац донирала је обнову бандера и напојних каблова како би савремене ЛЕД светиљке могле да се имплементирају, а Општина ће се потрудити да пут до манастира у наредном периоду реконструише, казао је Милић.

Резултат ентузијазма свештених лица из манастира је осветљен пут којим све већи број посетилаца сада може да приђе и посети ову светињу и у вечерњим сатима. Игуман манастира Нимник Јелисеј је изразио захвалност представницима Општине Велико Градиште и донаторима, јер су препознали потребу да се реши питање расвете.

-Сада и у вечерњим сатима људи могу да прошетају од села до манастира без бојазни да ће их нешто из шуме пресрести или да ће се саплести о нешто, јер ова расвета веома лепо и квалитетно осветљава пут. Ради се о најсавременијем осветљењу и кроз овај чин види се једна људскост, несебичност и жеља донатора да се помогне једна светиња и цео овај браничевски крај и надам се да ћемо наставити сарадњу, рекао је игуман Јелисеј.

Директор компаније Smart Energy Investment Обрад Тадић је истакао да је ова донација реализована на иницијативу представника Општине Велико Градиште са којима је пре две године закључен уговор о реконструкцији дела расвете на територији општине, нагласивши да ће се и убудуће одазвати сличним акцијама.

                                                                                                          Д.Динић