2021-02-01T12:53:03+01:00 1. фебруара, 2021. 12:53 |

Од сутра ревакцинација у Пожаревцу и Костолцу

Вакцинација становништва против корона вируса се наставља на свим пунктовима Дома здравља Пожаревац (зграда Медицине рада), и Огранка у Костолцу. Према подацима које је закључно са 31. јануаром навела директорка др Снежана Стојковић вакцинисан је 5121 грађанин.

У уторак, 2. фебруара почиње ревакцинација оних који су примили прву дозу вакцине:

– За ревакцинацију су посебно одређена два пункта, један у Дому здравља Пожаревац и други у Костолцу. Први ће се ревакцинисати здравствени радници Опште болнице који су примили Фајзер вакцину, док ће другу дозу запослени у Дому здравља примати почев од среде, 3. фебруара, каже др Стојковић.

Неколико дана касније, 10. фебруара, почеће и ревакцинација грађана који су примили кинеску Синофарм вакцину. Имунизација овом вакцином почела је 20. јануара на три пункта у Пожаревцу и једном у Костолцу. Др Снежана Стојковић каже да је интересовање за вакцинацију добро и да се сходно томе набављају вакцине:

– Треба да стигне одређени број кинеских вакцина, а ове седмице очекујемо и руску вакцину Спутњик. Вакцинацију настављамо на свим постојећим пунктовима према упутствима која добијамо од Министарства здравља и предност имају грађани старији од 75 година.

Вакцина се даје по распореду на основу пријава грађана путем сајта е Управа и Кол центра. Пунктови за вакцинацију, од данас и за ревакцинацију,  отворени су од понедељка до суботе у периоду од 8 до 15 часова. Недељом се вакцинација не ради већ се простор дезинфикује.

У Ковид амбуланти у Пожаревцу је протеклих дана било нешто мање пацијената, до 60 дневно, али је број позитивних на корону готово исти као претходних седмица. Од 5 до 7 пацијената чија је клиничка слика тежа, дневно се упућује на клиничко лечење.

Од понедељка, 1. фебруара чекаоница за пацијенте је из зграде Дома културе пресељена у просторије синдиката Дома здравља које се налазе испред  Ковид амбуланте.

                                                                                                                Д. Д.