На Светски дан позоришта, 27. марта у организацији Културно –  просветног центра и под генералним покровитељством Општине, у Петровцу на Млави почињу „Гулини дани“, 13. Фестивал глумачких остварења. Као пратећа манифестација, пре отварања фестивала, у КПЦ  биће приређена изложба  Факултета драмских уметности Београд под називом „150 година школе глуме у Србији“. 

     На Гулиним данима ове године наступиће пет позоришта: „Масука из Велике Плане“, „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића, Градско позориште из Јагодине, „Castellum“ из Костолца и Театар „Инат“ из Ужица. 

      Првог такмичарског дана, 27. марта наступају чланови Позоришта Центра  за културу „Масука“ из Велике Плане који ће извести „Мрешћење шарана“, 28. марта на програму фестивала је представа „Др“ ОАП „Бранислав Нушић“ Мало Црниће, а 29. марта представља се Градско позориште из Јагодине са представом „Иза кулиса“. Претпоследњег дана, 30. марта публика ће бити у прилици да ужива у глуми чланова Позоришта „Cаstellum” које долази из Костолца, док ће последње такмичарске вечери, 31. марта своје глумачко умеће приказати  чланови Позоришта „Инат“ из Ужица који су припремили „Госпођу министарку“.   

       У част награђених, последњег дана фестивала, 1. априла Позориште Дадов из Београда извешће представу „Симфонија Црњански“.

         Карте за фестивал су у продаји на билетарници КПЦ, а све фестивалске представе почињу у 20 часова.

Share.

Comments are closed.

Skip to content