Након повратка у Супер лигу у сезони 2017/18. под командом тренера Драгана Бонића, освојено је пето место. По завршетку лиге  дошло је до прекида сарадње са Бонићем (истекао  уговор), па је на његово место дошао такође искусан тренер Милан Ђуричић, који треба да настави још квалитетнији рад и избори висок пласман како би се учествовало у плеј офу и прокрчио пут у Европу. У томе смислу, председник Лазар Ристић није седео скрштених руку, већ је за нову првенствену трку завршио лавовски део посла око формирања екипе која ће јуришати ка врху.

           -Верујем да смо комлетирали тим за нову сезону. Са блокером Стефаном Илићем продужили смо уговор. Ту су дизачи: Алекса Батак, Никола Топић и млади  Вуликић, примачи Кеита из Малија, Филип Ковачевић, Немања Јелић, Алекса Несторовић и Јован Степановић, коректори Борис Буша и новајлија Брборић, средњаци Марко Лечић, Дарко Савић и поменути Илић као и либеро Иван Илић. Сматрам да овај састав уз мало спортске среће може да се дочепа четвртог места и саме завршнице Куп такмичења. Наш превасходни циљ је усмерен и на висок пласман у првенству и купу, каже Ристић.

            Европска такмичења су прави изазов за спортски Пожаревац и излазак на интернационалну одбојкашку сцену.

            -Покушаћемо већ наредне јесени да се, кроз учешће у Балканском купу, добрим пласманом докопамо играња у Челенџ купу. То би нам пуно значило као и остварење жеље да нам одбојкашка Асоцијација додели организацију завршног турнира. „Млади радник“ се већ пуно пута доказао успешно као организатор великих одбојкашких манифестација и то би био истински спектакл у Пожаревцу.

            Колико има реалности у најави ваших високих домета, као што је освајање четвртог места и пласман на  финални  турнир у Купу?

           Свакако да треба бити реалан. Главни фаворити биће новосадска „Војводина“ која увек има моћан састав. Београдска „Црвена звезда“ је такође јака, а ту је и Нови Пазар. Ни остале екипе не седе скрштених руку, ту пре свега мислим на Крагујевчане и Ваљевце. Имамо велике шансе да ускочимо у квартет најбољих. Пласман на финални турнир у Купу је такође реалан. У том случају би опет поднели кандидатуру да будемо домаћини и то би, такође био још један нови спектакл у Пожаревцу какав је већ био лане.

 Старт 30. јула

       Сениорски тим Младог радника почиње са припремама 30,јула. Шефу струке Ђуричићу у раду ће помагати Иван Благојевић и дојучерашњи првотимац, познати интернационалац  Ивица Јевтић, који је завршио играчку каријеру.

      -Нећемо трошити паре на припреме ван Пожаревца. Целокупан рад ће се обавити у хали КСЦ „Пожаревац“. Имамо и заказане утакмице провере са нашим клубовима, али и из Словеније. Учествоваћемо и на једном турниру у Босни и Херцеговини, каже Ристић.

             Град  под Чачалицом подржава све ваше акције, а ваш клуб на прави начин узвраћа Пожаревцу.

             Захвалио бих се локалној самоуправи на огромној подршци јер је „Млади радник“ уз њихову помоћ један од наших најстабилнијих суперлигаша. Јављају се нови спонзори. Очекујем да ћемо ускоро добити и генералног спонзора. Реч је о једној угледној фирми, једноствано, људи су препознали све ово што стварамо и пристају уз нас. Поред добрих резултата немамо ни динар дуговања и поносни смо на тај податак, каже Ристић.

                                       Текст и фото: Раде Сандић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content