2021-03-20T14:28:44+01:00 20. марта, 2021. 14:28 |

Одбојка: Мајстори победили у „мајсторици“

После тешке борбе у другом мечу плејофа који су Пожаревљани добили и успели да изборе „мајсторицу“ против Рибнице, свесни велике шансе отишли су у Краљево и победили. Том победом су се пласирали у полуфинале.

Млади примач Милутин Мијајловић (2002, 194) чврсто верује да заједно са својим друговима „Млади радник“ може да избори улазак и у финале државног првенства.      -Тешко је било са Краљевчанима. У лигашком делу првенства, прву утакмицу и то у 7. колу су нас добили лагано са 3:0 на нашем терену, али  тада још нисмо били у правој форми за разлику од њих Нису Краљевчани  изгубили ни један сусрет и били су први на табели у јесењој полусезони. У 16. колу  су нас добили на своме терену 3:2, када  је једна лопта одлучила победника у петом сету. Ипак, тада смо показали да можемо да се са тако јаком екипом носимо и  надигравамо, подсећа Мијајловић.

Уследило је играње плеј-офа са истим неугодним противником.

      -Кад је дошла на ред утакмица у плеј-офу, победили су нас у Краљеву са 3:1.Тај пораз нас је додатно покренуо и мотивисао да у реваншу дамо све од себе и докажемо да нису супериорни. У реваншу код нас губили смо прва два сета. Може се рећи да су имали мало више среће у другом сету. Наредна два сета добијамо чврстом игром, затворили смо њихове нападе, поравнали сетове да би у петом били стварно надмоћнији. Наш ризик се исплатио. Показали смо наш играчки и екипни квалитет у једном великом мечу.

Одлучујући трећи сусрет у Краљеву („мајсторица“) добијен је максималном победом од 3:0.

       -Желели смо да играмо добро и да направимо добар резултат. „Мајсторица“ је показала ко је бољи. Растурили смо их у сва три сета тако да нису могли да дишу. Велика победа и улазак у полуфинале плејофа нас још више мотивишу јер имамо шансу да изборимо играње у великом финалу које доноси титулу првака државе, истиче Мијајловић.

                                                                                                                                                      Р. Сандић