2020-09-02T21:04:42+02:00 3. септембра, 2020. 06:50 |

Одбојка: „Млади радник“ креће из Ниша

Нова одбојкашка сезона је на прагу. Пожаревачки суперлигаш као најквалитетнији спортски клуб у граду под Чачалицом је знатно ојачао. Шеф струке Ивица Јевтић сада има састав са којим се може упустити у борбу за сам врх табеле. Такве су и амбиције и жеље руководства клуба на челу са председником Лазом Ристићем. Висок пласман у првенству, успешан ход у европском ЦЕВ такмичењу и добри резултати у националном купу реално су остварљиви.
Поред већ ангажованих нових играча од прошле недеље су у Пожаревцу и двојица репрезентативаца Сенегала: Мамаду Сејдо (214) и Амаду Самб (209).
Припреме улазе у завршну фазу. Одигране су утакмице провере са Партизаном и Црвеном звездом. Гостовало се у Крагујевцу на Меморијалном турниру „Легенде Радничког“ који је посвећен преминулим асовима крагујевачког клуба : Александру Гиговићу и Дејану Брђовићу. Следи учешће на турниру у главном граду Северне Македоније, Скопљу и потом првенствена трка сезоне 2020/21.
У београдско хотелу „М“ одржан је састанак представника клубова који се такмиче у елитном рангу под називом „Банка Поштанска штедионица Супер лига“.
-На састанку је однета одлука да Супер лига почне 15. септембра, уколико то буде омогућено одлукама надлежних органа Републике Србије. Жребом су одређени такмичарски бројеви и распоред утакмица. Добили смо и лопте Микаса Б200В са којима ће се играти првенствене уткамице. У првом колу гостујемо у Нишу, каже председник Младог радника Лаза Ристић.
Такмичарски бројеви учесника Супер лиге (2020/21): 1.Рибница (Краљево). 2.Војводина НС Семе (Нови Сад). 3.Спартак (Суботица). 4. Ниш (Ниш). 5.Црвена звезда (Београд). 6.Партизан Сокер (Београд). 7.Млади радник (Пожаревац). 8.Раднички (Крагујевац). 9.Борац (Старчево). 10.Нови Пазар (Нови Пазар).

Парови првог кола (15.септембар): Рибница – Нови Пазар. Војводина НС Семе – Борац (Ст). Спартак (Су) – Раднички (кг) Ниш – Млади радник. Црвена звезда – Партизан Сокер.

                                        Р.Сандић