Одбојкаши Младог радника из Пожаревца су у оквиру 16. кола БПШ Суперлиге савладали ОК „Таково“ са 3:2, по сетовима 19:25, 27:29, 25:19, 25:18 и 15:13.

       Победа је дошла након великог преокрета јер су после прва два сета, који су добили гости све указивало на то да сви бодови одлазе за Горњи Милановац. У првом сету играло се „поен за поен” до резултата 14:14, када је Таково серијом од 7:1, зацементирало тријумф у овом делу меча и повело са 1:0.

       Гледаоци у Спортском центру Пожаревац су, за разлику од првог, у другом сету гледали много неизвеснију борбу до последњег поена. У прилог томе иде и резултат 29:27, јер су пожаревачки одбојкаши ушли са мање концентрације у завршницу овог сета, те су гости дуплирали стечено вођство.

       Како је екипа Небојше Протића под његовим вођством више пута показала карактер у одсудним тренуцима, тињала је нада домаћих навијача да се ипак може стићи до неког бода у овој утакмици. Даљи ток сусрета показао је да су итекако били у праву.

       Читава екипа, на челу са Перовићем и Антуновићем је свом тиму на самом почетку сета донела лепу резултатску залиху (10:5), па је препорођени домаћи тим једноставно био незаустављив. Упркос покушајима гостију да парирају у трећој деоници, нису могли да се одупру силовитом Младом раднику па је трећи сет завршен са 25:19, за 2:1 у сетовима.

        Додатно самопоуздање носило је домаће играче и у четвртом сету, који су све време држали чврсто конце игре у својим рукама. Једноставно, видело се и са требина да су одбојкаши Младог радника пронашли своју игру коју, да су је имали од почетка, питање победника не би било уопште постављано. Лако су дошли до 25:18 и изједначења које је довело до тај брека.

        Пети сет, који уме да буде лутрија у којој добијају увек они сконцентрисани почео је одлично по домаћи тим. Повели су са 6:2, али је тада Таково пронашло додатну снагу и ухватило прикључак. Пришли су гости на поен заостатка, међутим Пожаревљани су успели на време да се саберу и поново одвоје. Финалиста Купа Србије је у завршници одлучујућег сета стигао до три меч лопте. Последњу је искористио и са 15:13, на ерупцију одушевљења са трибина Спортског центра Пожаревац, стигао до великог тријумфа.

         Најефикаснији у победи своје екипе пословично био је Александар Гмитровић са 25 поена, док је на другој страни Марко Максимовић освојио 21поен за Таково.

         У следећем колу пожаревачка екипа гостује Црвеној звезди, што ће бити још један велики изазов екипи у борби за плеј оф.

                                                                                                                                 С.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content