2020-01-11T10:40:26+01:00 11. јануара, 2020. 10:40 |

ОДБОЈКА–СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ: Кратак предах Пожаревљана

Пред суперлигашем ОК „Млади радник“ предстоји кратак предах. Стратег Пожаревљана Милан Ђуричић верује само у рад и најављује још жешће тренинге како би се остварио план за висок пласман.


-Сусрет са Спартаком је одложен због акција репрезентације и то нам је добродошло да мало предахнемо. У минулој 2019.  финиш смо крунисали максималном победом над Црвеном звездом у Београду и пред ТВ камерама потврдили да имамо квалитет за улазак у велики квартет. Наравно, има још сусрета које треба добити, каже Ћуричић.

Нова година и мали одмор од само једног дана, па следи наставак рада.

-Тренирали смо до 30. децембра. Наставак рада уследио је већ у четвртак, 2. јануара нове године…Ако све добро одрадимо имаћемо времена за славље.

После Кеите, који је играо прошле сезоне, сада је ангажован још један странац, бивши репрезентаивац Кубе, Јослејдер Хералдо Кала (1984, 214.) који има богату интернационалну каријеру.

-Кала је наступио у нашем дресу против Звезде и показао своје одбојкашко мајсторство као примач сервиса у правом смислу те речи. Још није довољно спреман, али нам је велико појачање и са својим искуством много ће нам помоћи у наставку првенства.

Други део јануара је пребукиран утакмицама.

-Тако је. Већ 18. јануара играмо у Нишу, па 22. следи реванш утакмица Купа са Партизаном код нас. Три дана касније, односно 25, играмо поново код куће са крагујевачким Радничким, а 29. се игра такође у Пожаревцу одложени меч са Спартаком. Очекујем да ћемо се добро припремити за ове тешке сусрете. Сви наши играчи  морају максимално да одраде овај кратак део јануарских припрема јер нас очекује пренатрпан распоред и противници који заслужују пун респект. Уз то нам треба много спортске среће у новој  2020. години и да све послужи добро здравље, каже Ђуричић.

                                                                         Текст и фото: Р. Сандић