Одбојкаши „Младог радника“ после мини припрема у Алжиру, раде пуном паром и играју утакмице провере.Тренер Драган Бонић је задовољан у сваком погледу и наглашава да ће Пожаревљани бити спремни за суперлигашке окршаје.

-После Алжира радимо свакодневно држећи се стриктно плана и програма. Сада улазимо у завршну фазу припрема за нову првенствену сезону у Супер лиги Србије. Физичк априпрема, снага и кондиција је на потребном нивоу. Увежбавамо тактичке варијанте напада и одбране, а упоредо одигравамо и утакмице провере. Играли смо против најбоље екипе Кувајтске лиге, тимом Казме који се налази на припремама у Ковилову, а дан пре тога, играли смо у Краљеву са Рибницом. Резултат је у другом плану. Играли смо по два сета до 30 поена, каже Бонић.

Првенство креће почетком октобра.У првом колу Млади радникгостује  у Љигу.

-Мало је преостало времена до почетка првенства. Од ове недеље крећемо са максималним уигравањем. 7.октобра имамо сусрет код нас са „Јединством“ из Старе Пазове. Уговорена је и утакмица са Нишом, такође у Пожаревцу, тако да ћемо до 14.октобра бити спремни за двобој у Љигу где нас чека увек велико искушење.

Највеће појачање је свакако интернационалац Константин Чупковић.

         – Тим нам је доста нов, тако да је уигравање веома битно.Чупковић је са нама и нормално тренира. Вероватно да ће нам помоћи током првог дела првенства. Наша је жеља да што више игра за „Млади радник“, али ако добије неку добру инострану понуду истог момента ће нас напустити. Као и остали играчи, Чупковић се брзо уклопио. Ми смо зацртали борбу за средину табеле. Најбитније је да полако подижемо тимску игру и будемо што квалитетнији у сваком наредном сусрету .

Лига је јака,али нико није непобедив.Младирадникможе да изненади свакога.

-Фаворизовани су„Војводина“, „Нови Пазар“ и „Црвена звезда“. Гро екипа, ипак игра са младим играчима, међу тим и ма дост а играча који нису остварили иностране уговоре тако да ће они давати тон неизвесности игре у сусретима са фаворитима. Попут наше екипе имају играче са „отвореним уговорима“  иРибница и Ниш. Управо те екипе биће тврд орах претендентима за првака и пласман у европската кмичења. Уосталом, нема слабих противника. Наш паркет је познат као врућ. Уз помоћ наших навијача бићемо жестоки у сваком дуелу са гостујућим екипама без обзира о коме се ради, поручује Бонић.

Текст и фото: Раде Сандић

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content