2018-04-30T10:57:42+02:00 30. априла, 2018. 10:45 |

ОДБОЈКАШИ МЛАДОГ РАДНИКА: Наредне сезоне у квартету најбољих

Одбојкаши Младог радника могу да буду задовољни на крају повратничке сезоне у елиту. Заузели су 5. место у Суперлиги од десет екипа, стали у четвртфиналу плеј-офа, али и и полуфиналу Купа пред одбојкашима „Црвене звезде“. Клуб је на чврстим ногама, предвођен амбициозном управом, на чијем челу је председник Лаза Ристић. Први човек пожаревачког суперлигаша не крије да у наредној сезони жели још више. За почетак, један корак напред.

-Што се тиче ове сезоне, испунили смо жељено, освојили пето место и обезбедили излазак на европску сцену кроз Куп Балкана. Волели бисмода узмемо организацију тог турнира, па смо већ ступили у контакт са челницима Савеза, који могу да истакну нашу кандидатуру. У сваком случају, покушаћемо да освојимо Куп Балкана и изборимо пласман у европски Куп изазивача, додаје Ристић.

Постоји чак и могућност да неко од наших клубова одустане од Европе, па да и без Купа Балкана одете у Челенџ куп?

Не желим ни једном од наших клубова да одустане од Европе, јер је то најлепша могућа промоција клуба и града изкојег долазите. Ако се то и догоди, обавестиће нас људи из ОСС, а за сада ми учествујемо у клупском Купу Балкана, поновио је Ристић.

Да би се освојио Куп Балкана, потребна је много јача екипа од тренутне, што подразумева и нешто већа улагања у будућност?

Већина првотимаца има важећи уговор, а момци којима он истиче: Дудуј ,Илић и Поповић разговараће са новим тренером и Управом. Надам се да ћемо имати још пар милиона динара више у буџету и са тим средствима могли бисмо да оформимо знатно јачи тим.

Тренинзи до 15. јуна

Иако су Пожаревљани завршили сезону крајем марта, млађе селекције и првотимци Младог радника имаће могућност да тренирају све до средине јуна.

-Видећемо још са новим тренером , колико ће требати времена да се упозна сапостојећим играчким кадром, али претпстављам да ће средином јуна уследити одмор. За почетак августа планиран је почетак базичних припрема, а у планује у септембру одлазак на припреме у Грчку, где бисмо одигали неколико мечева са тамошњим суперлигашима, каже Ристић. 

Поред освајања Купа Балкана, амбиције су свакако везане и за финалана домаћој сцени?

И за један трофеј у наредне две сезоне, открива Ристић. –До године је обавеза да будемо међу четири најбоље екипе, да играмо полуфинале плеј-офа, и што не рећи, можда и неко финале. Јер,сматрам да су„Млади радник“ и Пожаревац трећа одбојкашка средина у Србији, иза Војводине и Црвене звезде. Имамо сјајне млађе категорије, кренули смо са најмлађима,у пионирима је играла генерација 2004/05. Уз рад Ивана Илића, јуниори су учествовали на финалном турниру Првенства Србије, имамо четворицу младих репрезентативаца и све је то залог за будућност, истиче Ристић.

Ђуричић преузео Младирадник

Уместо Драгана Бонића који је успешно завршио суперлигашку сезону 2017/18, освајањем петог места и коме је истекао уговор са Младим радником, а после контакта са више потенцијалних кандидата, руководство клуба је изабрало зановог шефа струке Милана Ђуричића (39). Некадашњи селектор кадетске репрезентације Србије, био је тренер ВГСК-а (Велико Градиште), Партизана (Београд) и Радника (Бјељина, РепубликаСрпска).

Може ли поново Константин Чупковић бити у тиму?

-Што се тиче нашег Чупка, за њега су врата Младог радника увек отоворена. Не практикујемо потписивање отворених уговора, али кад је у питању Чупковић, онда одступамо од свих принципа. Желимо му срећан крај сезоне у Француској, а о наредној ћемо причати на лето, додаје Ристић.

Текст и фото: Р.Сандић