IMG_3023Припреме за Међународне 54. Љубичевске

коњичке игре приводе се крају. Остало је „дотеривање“ детаља, као и одређених изненађења за суграђане и госте који се очекују из целе Србије, околних земаља, али и шире. Подсећамо да Љубичевске коњичке игре носе националони карактер, с обзиром на то да је први човек Републике Србије почасни председник Организационог одбора ЉКИ и покровитељ. Отуда се на овогодишњим Играма очекује председник државе Александар Вучић, баш као што је прошле године присуствовао тадашњи председник Томислав Николић.

Специфичност овогодишњих Игара је и завидан наградни фонд, чиме се ова међународна спортско – туристичка манифестација из Пожаревца сврстава у прве у региону.

Директорка Туристичке организације Града Пожаревца Јелена Вуказић, каже да је све најважније у организацији завршено, јер је са свим активностима започето на време:

P1010459             – Радимо плански ,осмишљено и темељно. Организација је велика, али започели смо је на време, тако да смо спремни. Наравно, то није само до Туристичке организације Града Пожаревца, већ је у питању рад читавог тима људи, посебно из Градске управе, која и води целу причу. Такође су ту фирме сакојима сарађујемо по питању инвестиционих радова на Хиподрому, где се обнављају, дорађују и одржавају трибине, као и на даљем уређењу Хиподрома и нашег града, каже директорка Вуказић, и додаје:

– Подсећам да је прошле године по први пут откако постоји Хиподром рађено његово обнављање. Ове године настављамо да га уређујемо. Биће измена које су заправо детаљи. Прошле године је урађено свеонокрупно и видљиво, а сада то настављамо да дотерујемо неким практичним, али и естетским детаљима. Иначе, стазе се увелико заливају од половине јула. Вишебојци крећу са припремама. Стално смо на вези са свим сарадницима. Све главне јавне набавке су завршене, попут исхране, смештаја, инвестиционог одржавања Хиподрома, потом за бину и извођача. Завршен је и промотивни материјал, мајице, плакати, стижу и улазнице, тако да сада одбројавамо дане до почетка 54. Љубичевских коњичких игара.

             Ове године, осим богатог пратећег програма у граду биће употпуњен и пратећи програм на самом Хиподрому, где ћемо између трка уживати у вештинама мађарских чикоша. Новина је и Дан посвећен дамама (Ladies day), заказан за недељу, на Хиподрому, када ће бити изабран најлепши шешир и тоалета. Три прве даме добиће и награде. Такође ће бити награда и за најмлађе. У најави су и још нека изненађења, тако да не преостаје ништа него да обавезно и ове године посетите Љубичевске игре, са свим пратећим догађајима.

             Директорка Вуказић, истиче да су остварени високо постављени циљеви и да су ЉКИ постале национални бренд, али да Град Пожаревац ту неће стати: – Настављамо са даљим унапређењем манифестације. Следеће године је реч о јубилеју, о 55 година Љубичевских игара, и најављено нам једаће у Организационом одбору бити и неколико министара. Ово сада увод је у следеће Љубичевске игре. Идуће године обележавамо и 300 година Пожаревачког мира, а у Виминацијуму ће бити одржан Светски конгрес археолога, са хиљаду еминентних стручњака из целог света, у шта ћемо се такође укључити…Биће и нових манифестација . Планирамо Медитеранске трке, како бисмо имали што више тркачких дана. Настављамо да градимо туристичко – спортску понуду нашег града, истиче Јелена Вуказић, и позива све да својим присуством увеличају предстојеће Љубичевске игре и у њима уживају.

Цене карата остају исте

Ни ове године се неће мењати цене улазница за финални дан на Хиподрому. Остаје 1.000 динара за место на централној трибини и 300 динара на бочним деловима трибина. У суботу, 2. септембра, улаз је бесплатан.

Карте ће бити у продаји у Туристичком информативном центру, на адреси Моша Пијаде 1.

Информације  о 54. ЉКИ могу се добити на официјелном сајту www.ljki.rs, са којим је повезана фејсбук страница, као и на сајту Туристичке организације Града Пожаревца и са њим повезаним фејсбук профилом.

Такође, све што се тих дана припрема и дешава биће у новинама и на порталу и фејсбук профилу Речи народа.

А.М.

Share.

Comments are closed.

Skip to content