У оквиру „3×3 Рода” Државног првенства Србије, у Пожаревцу jе у недељу одигран професионални баскет турнир А категорије.   Првенство се организује девети реду и препознато је као један од најјачих и најквалитетнихих турнира у Србији али и целом региону. За локацију су организатори поново одабрали сам центар града – Табачку чаршију која је недавно реновирана и прави је рај за све шетаче, а у овом случају и љубитеље одличног баскета.

На турниру је учествовало 12 екипа из свих делова Србије, а свака од њих је окупила неке од најпознатијих играча у 3×3 баскету. У завршници, захваљујући бољој игри у четвртфиналу, у полуфинале су се пласирали „Wolves 3×3″ и „Гардош БетОле”, као први пар и „КПЗ 012 СВ” и „Брдо 3X3“, као други полуфинални пар.

      Екипа „Wolves 3×3″ је славила резултатом 21:16 над екипом из Земуна, а у финалу им се, након победе над екипом „Брдо 3X3″ резултатом 21:11, придружила домаћа екипа „КПЗ 012 СВ”.

     „Вукови” су били бољи од КПЗ-а и у финалу славили са 21:11.

     Трећепласираној екипи „Гардош БетОле”, пехар, медаље, чек организатора на 10.000 динара и спортску опрему уручио је председник Спортског савеза Града Златан Костић,  другопласираној екипи „КПЗ 012 СВ”, награде и чек у висини од 20.000 динара, као и опрему КСС-а уручио је Милан Јовић, такође члан Градског већа, док је најбољима, екипи „Wolves 3×3″, признања и чек на 120.000 динара уручио заменик градоначелника Предраг Мијатовић.

                                                                                                                                                                      С. С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content