ОТВОРЕН ЈЕСЕЊИ САЛОН  УЛИС  „МИЛЕНА ПАВЛОВИЋ БАРИЛИ“ ПОЖАРЕВАЦ

У Галерији Обојене светлости“ Центра за културу Пожаревац, синоћ је у  оквиру Новембарских дана културе, отворена изложба слика чланова Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“. Реч  је о традиционалном Јесењем салону који ове године носи назив „67 година трајања“.

Поставку је отворила Слађана Миловановић, председница УЛИС „Милена Павловић Барили“ Пожаревац , истичући:

– Ликовни искази су јасни, композиције показују промишљеност и зрелост. Кристализује се издваја и све више шири квалитетан напредак у стварању. Истраживања нуде  нова искуства, проширујући поље распростирања уметности које играју важну улогу у развоју не само уметничке мисли. Порука ове изложбе је неговање оригиналне разноликости, препознатљивост ликовног рукописа али све то повезано у јединство и трајање. Сви су део једне приче, а засебност је одраз уметничке радозналости и личне стваралачке филозофије. Ни визуелна хармонија и лепота сама по себи није сврха. Потпуна је једино ако је откривамо у себи и  у облику уметности дарујемо другима.

       За успомену и историју: Чланови УЛИС “Милена Павловић Барили”

Удружењe ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ Пожаревац својим суграђанима и љубитељима уметности овом изложбом представља око 70 дела створеним идејама, креативношћу и умећем 44 члана, а поставка ће моћи да се разгледа  сваког дана до  краја новембра.

В.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content