6У част Празника рада и ове године је на простору Брника у Љубичеву одржан Мајски уранак – традиционални програм фолклорних ансамбала пожаревачког краја. У културно-уметничком програму који је трајао близу три сата, своје вештине приказали су чланови културно уметничких друштава „Стари Костолац”, „Кленовник”, „Костолац”, „Брадарац”, „Бубушинац”, „Божидар Димитријевић – Козица” из Дрмна, „Др Раша Лазаревић” из  Живице, „Миленко Стојковић” из Кличевца, „Милош Савић” из Лучице, „Миодраг Миљковић Мидга” из Ћириковца, „Младост” Пољана, „Света Петка” из Петке и Градски ансамбл народних игара и песама Центра за културу Пожаревац.

Организатори мајског уранка били су Центар за културу Пожаревац и Град Пожаревац, док је координатор и уредник програма, испред Центра за културу била Марија Влајовић, уметнички руководилац ГАНИП-а.

Ипак, у поређењу са сјајним репертоаром, избором нумера, увежбаношћу и трудом који су млади фолклорци уложили, као и организацијом која је била на врхунском новоу, очигледно је да заинтересованост наших суграђана да присуствују програму није била ни приближна очекиваној, јер су прогам пратили углавном родитељи и родбина учесника.

Влада Винкић

Фотос: Зоран Миловановић

Share.

Comments are closed.

Skip to content