У Спортском центру Пожаревац одржано је „ММА Првенство Србије” као изборни турнир за формирање ММА репрезентације Србије. Селектовани такмичари ће наступити на предостојећем „ИММАФ” европском првенству у аматерском ММА које ће се одржати наредног месеца у Београду.

        Право учешћа на такмичењу у Пожаревцу имали су искључиво држављани Републике Србије, аматерски борци, пионири, кадети, јуниори и сениори А, Б и Ц класе (мушкарци и жене), као и сениори (18+ година), Јуниори 2006, 2007. и 2008. годиште, кадети 2009. и 2010. годиште, пионири 2011. годиште као и ниже старосне категорије

        На такмичењу су била примењена званична ИММАФ правила аматерског ММА уз додатак да за такмичаре испод 18 година (јуниори, кадети и пионири) нису били дозвољени ударци у главу.

        У категорији Јуниори (-62) тријумфовао је Урош Живојиновић из клуба „Fanatic SD” који је у финалу савладао Данијела Грбића из ММА клуба „Лозница”. Вук Петровић из „Мементо Мори ММА” био је најбољи у категорији до 66 кг. Матеја Даксеровић („Fanatic SD”) до 70, Андреја Станишић (MMA Academy Pančevo) do 77, Страхиња Миладиновић („Fanatic SD”) до 84, Давид Магда ММА „Пролетер” до 93 и Немања Благојевић из (MMA Phoenix) у категорији преко 93 килограма.

        Код јуниорки у категорији до 57 килограма најбоља је била Катарина Стојићевић (Аhilej MMA Academy), док је у категорији до 72 килограма тријумфовала Јована Илић (Iron MMA Team).

         Сениори Ц класе наступали су у ревијалном програму у по једном мечу, а резултати тих мечева нису улазили у бодовање за најбољи клуб државног првенства.

         Финална борба сениора Б класе у категорији до 84 килограма донела је гледаоцима узбудљив меч у коме је Никола Стевановановић из клуба „Secutor MMA” савладао Дејана Живковића из ММА „Пролетер”.

         Код сениора А класе, у категорији до 84 килограма победу је у узбудљивој борби у финалу однео Иван Панић (ММА Црвена звезда), који је био бољи од такмичара београдског клуба „Зарлок”, Милоша Недељковића.

                                                                                                                                    С.С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content