2020-11-23T09:28:55+01:00 23. новембра, 2020. 09:28 |

Oдржана акција давалаштва крви у Голупцу

У организацији  Института за трансфузију крви Србије и Црвеног крста Голубац, у трансфузиолошком аутобусу који је био паркиран испред хотела у центру Голупца, одржана је четврта редовна акција добровољног давалаштва крви у овој години.

Акција  је одржана у условима пандемије корона вируса, због чега су  биле предузете све обавезне мере заштите које подразумевају дезинфекцију простора и руку, мерење температуре, ношење маски, као и ограничен број људи на одређеном месту у истом тренутку.

У Црвеном крсту Голубац задовољни су овом акцијом у којој је прикупљено 18 јединица ове драгоцене течности, те наглашавају да је веома важно да се  и у овако сложеној епидемиолошкој  ситуацији обезбеде довољне залихе ове драгоцене течности која живот значи и  за којом  увек  постоји  повећана потреба. 

Као знак захвалности од Института за трансфузију крви Србије  даваоци су добили мајице, а од Друштва за развој туризма ,,Тврђава Голубачки град’’ из Голупца, бесплатан улаз за обилазак Голубачке тврђаве, нагласила је Дина Чучковић, секретар Црвеног крста општине Голубац.

Резерве крви које су у  акцији прикупљене биће коришћене за потребе лечења  суграђана на клиникама и здравственим установама у Србији.

Љ. Настасијевић