2020-10-27T08:45:18+01:00 27. октобра, 2020. 08:45 |

Одржана седница СО Кучево

Уз примену предвиђених епидемиолошких мера, Скупштина општине одржала је прошле недеље редовну седницу.


Пре преласка на рад по дневном реду, одборницима се обратио председник Општине др Иван Рајичић који их је упознао са активностима локалне самоуправе између два заседања Скупштине. Између осталог је рекао:

        – Имали смо посету Општини Врњачка Бања са циљем продубљивања сарадње која ће се завршити споразумом о братимљењу. Делегацију општине Кучево коју су чинили председник Општине др Иван Рајичић, заменик председника Ненад Микић и члан Општинског већа задужен за туризам Милош Петровић дочекала је делегација Општине Врњачка Бања на челу са председником Општине Бобаном Ђуровићем. Приступило се изради меморандума који ће верификовати скупштине обе општине након чега следи потписивање споразума.

    Иван Рајичић

Такође у овом периоду угостили смо делегацију компаније Каструм, на челу са власником и директором фирме Дејаном Рајићем, којом приликом је потписан меморандум о разумевање. Компанија Каструм се обавезала да на простору од 700м. у нашој општини отвори објекат трговинске намене у коме ће запослити најмање 15 радника на неодређено време. Овај објекат базираће своје пословање искључиво на пољопривредним производима добављача са територије општине Кучево, што ће у многоме оснажити локалну привреду и пољопривреду, истакао је др Рајичић који је обавестио одборнике и о посети компанији Каструм и Општини Петровац током које је истакнута потреба за већом сарадњом две суседне општине.

            Др Рајичић је говорио и о намерама фирме Амбалажерка д.о.о која жели да инвестира у општину Кучево и упосли раднике са овог подручја. Републичкој дирекцији за имовину, из овог предузећа већ је упућено писмо о намерама  куповине једне парцеле у делу планиране индустријске зоне. Преговори су у току, Општина Кучево са своје стране настоји да на простору индустријске зоне, заједно са ЕПС-ом, убрзано реши проблеме са електричном енергијом.

              Председник је овом приликом информисао одборнике и да је завршено асфалтирање путева до туристичких дестинација захваљујући подршци Министарства привреде и саме Општине која је прихватила обавезу плаћања ПДВ-а на изведене радове тако да овај пројекат  ни у једној фази није био угрожен.

               -Између две седнице донели смо правилник о личном пратиоцу деце са сметњама у развоју и тиме започели системско решавање дугогодишњег проблема особа са посебним потребама на територији наше општине. Дата је сагласност  о почетку уређења туристичке локације Краку лу Јордан у циљу  стварања услова да један од најинтересантнијих туристичких локалитета учинимо доступним турстима. Формирали смо Координациони тим за израду Плана развоја Општине Кучево у периоду од 2021. до 2027. и за приоритетне развојне области означили привреду, туризам, пољопривреду, заштиту животне средине и социјалну заштиту. Настављамо са акцијама уређење града и чишћењем дивљих депонија, а настојимо и да пронађемо решење за вишедеценијски проблем – одлагање смећа. Кренули смо са посетама месним заједницама како би у сусретима са мештанима евидентирали проблеме и дошли до решења од заједничког интереса, напоменуо је др Рајичић који је на крају најавио скоро расписивање јавне набавке за завршетак радова на реконструкцији Дома здравља у оквиру пројекта који финансира Канцеларија за јавна улагања Републике Србије у вредности 201 милион динара.

              У радном делу седнице, Скупштина је за в.д. директора Центра за социјални рад за општину Кучево именовала Верољуба Петровића и у Надзорни одбор ове установе изабрала Александра Илића из Кучајне, Тамару Милић из Кучева и Варадинку Илић из Каоне.

             Дата је  сагласност на предлог да се део просторија у згради ђачке кухиње у Дубоки уступи на коришћење Предшколској установи „Лане“.

             У првостепену Изборну комисију за спровођење избора у месним заједницама именовани су Драган Милорадовић, Зоран Вукојевић и Зоран Демић, а у  другостепену Златан Забуковец, Лазар Станојевић и Душан Марковић.

              Чланови нове Комисије за планове су др Иван Рајичић, Живорад Јовановић, Раденко Јовичић, Дејан Марановић, Зоран Вукојевић, Гордана Ковачевић, Мирослав Тацић, Мирјана Ћирић и Мирјана  Станковић Стојановић.