2021-10-14T13:11:56+02:00 14. октобра, 2021. 12:12 |

Одржане 57. Уличне трке у Пожаревцу

 

Трка предшколаца

Уличне трке, 57. по реду,  oрганизоване у Пожаревцу, традиционално у част Дана ослобођења. Генерални покровитељ  манифестације „Grand prix Požarevac 2021“   је Град Пожаревац, а организатор, као и свих претходних година  Спортски савез Града Пожаревца. Техничка организација поверена je Атлетском клубу „Пожаревац“. Такмичење је одржано  у центру града, на кружној траси дугој 1000 метара и уз учешће такмичара из 30 српских клубова.

Маша Рајић, АК „Пожаревац“

Изненадна киша није успела да поквари добро расположење и умањи жељу  врхунских атлетичара, као и најмађих учесника да постигну што боље резултате.

Отварајући овогодишње трке, председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, у име Града Пожаревца и Спортског савеза, поздравио је све учеснике, пожелео им срећан спортски дан и пуно успеха.

Промотер овогодишње трке био је Драган Здравковић, првак Европе у дворани на 3.000 метара. Здравковић је пре 40 година први пут трчао у Пожаревцу, а сада сарађује са пожаревачким атлетским клубом.

 

Осим медаља и диплома, најбољим јуниорима и сениорима додељене су и новчане награде.         Титулу најбољег сениора понео је Вид Ботолин из Словеније, док је друго место освојио  Милош Малешевић, треће Ђуро Борбељ, четврто  Иван Андреев и пето место Мирко Мауна. У трци јуниора најбржи је био Алекса Милановић, друго место заузео је Филип Недељковић, а треће Никола Мијаиловић.

У трци сениорки и јуниорки прва је Саима Мурић, друга Мејра Мехмедовић, трећа Теодора Симовић, четврто место заузела је Ленка Николић, а пето Слађана Стаменковић.

Детаљан извештај са трка прочитајте у недељнику Реч народа 19. октобра           

 

И.Р.

Фото: В. Милић