У Каменову, селу петровачке општине, 6. и 7. априла  одржана је 33. по реду манифестација „Дани млавско – хомољских пчелара“ на којој су се окупили пчелари, произвођачи пчеларске опреме, љубитељи меда и домаће хране коју традиционално припремају чланице удружења жена из овога краја. 

Са доделе награда

Испред Савеза пчеларских организација Србије присуствовао је председник Родољуб Живадиновић, а међу гостима били су још и саветник у Кабинету министра за развој недовољно развијених општина Саша Ђорђевић, председник Савеза пчеларских организација Северне Македоније Менде Трајковски, представници општина  Жабари и Жагубица, пријатељи друштава пчелара из Бугарске, Севрне Македоније, Републике Српске, целе Србије.  Испред  домаћина госте су дочеле делегације Каменова и петровачке општине на челу са Душком Нединићем. Током два дана, колико је манифестација трајала, Каменово је посетико око 10.000 људи. 

         Смотру је отворио заменик председника Општине Борис Гвоздић који је поред осталог рекао да је ово највећа и најпосећенија манифестација захваљујући којој је Каменово постало познато широм Србије и на Балкану. 

         Заслужним пчеларима и грађанима, који су се током године посебно ангажовали на развоју пчеларства, додељене су награде. Добитници су: Карло Шурлан, Саша Јеремић, председница СО Христина Ђорђевић, професор Мића Богојевић и Драшко Иветић из Републике Српске. Поред награда додељене су и захвалнице и дипломе: председници СО Жагубица Оливери Пауљескић, саветнику министра за развој недовољно развијених општина Саши Ђорђевићу, председнику Удружења бораца „Покрет Срце хроја“ из Краљева и заменику председника Општине Жабари Саши Беговићу.

Share.
Leave A Reply

Skip to content