Велико интересовање Пожаревљана за класику

Удружење „Нови Звучни Талас“ прошле суботе приредило је у простору Народног музеја  четврти концрет под називом „Музика новог доба“, којим је и званично окончан уметнички пројекат „Концертна сезона: од барока до данас“, који је финансиран средствима Града Пожаревца.

Наступ је окупио велики број љубитеља класичне музике који су уживали у остварењима композитора Астора Пиацола, Филипа Гласа, Бранислава Стојановића, Сергеја Руднева и  Станка Шепића. Извођачи су били Александра Гајић (клавир), Бранислав Стојановић (клавир), Драгана Младеновић (хармоника), Иван Младеновић (хармоника), Ива Младеновић (глас), Марија Стојадиновић (кларинет и саксофон), Марија Илић (виолина), Милица Николић (сопран), Бојан Стевић (гитара).

– Можемо константовати да је Пројекат успешно реализован, а пожаревачка публика показала велико интересовање за класичну музику, рекао нам је Бојан Стевић из Удружења „Нови Звучни Талас“  – Захваљујемо се Народном музеју у Пожаревцу и Музичкој школи ,,Стеван Мокрањац’’ на подршци и сарадњи у припреми овог Пројекта, а посебно Граду Пожаревцу који је препознао значај оваквих догађаја опредељујући средства за реализацију.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content