2021-02-02T12:02:44+01:00 2. фебруара, 2021. 12:02 |

Општа болница у Пожаревцу: Инфицирано 11 запослених

У Ковид болници у Пожаревцу  на лечењу су тренутно 72 пацијента са симптомима коронавируса, сви из Браничевског округа. Ковид 19 потврђен је код две трећине пацијената, док се за остале чекају резултати тестова.

У понедељак, 1. фебруара, у црвеној зони било је 12 пријема и 8 отпуста на кућно лечење, што је ново повећање у односу на претходне дане када је у просеку хоспитализовано 4 до 5 пацијената. Клиничка слика креће се од средње тешке до теже.

У овом тренутку заузето је шест респиратора, два пацијента су интубирана, док су четири на неинвазивној вентилацији.

Инфекција је потврђена код 11 запослених у Општој болници, од којих је двоје на болничком лечењу, али су у добром стању.

Уочен је пораст броја пацијената што указује на то да још није време за опуштање. Вирус је и даље врло активан и циркулише у нашем крају. С тога се и даље апелује на грађане да поштују мере заштите и да се вакцинишу у што већем броју.

У Општој болници данас се ревакцинише 99 запослених који су примили Фајзерову вакцину. Тренутно, четири екипе здравствених радника пожаревачке болнице помажу Дому здравља у имунизацији становништва.
У зеленој зони на болничком лечењу је 128 лица.