2021-06-26T11:32:04+02:00 27. јуна, 2021. 15:04 |

Општина Голубац води рачуна о сваком клубу

Првенствена сезона 2020/2021. успешно је завшена за клубове из О Ф С Голубац. Председник општинског Спортског савеза Јовица Јосић задовољан је у сваком погледу, јер је фудбал најмасовнији и водећи спорт у граду поред Дунава и околних места.

-Победом у бараж утакмици  против Рама (2:1) некадашњи фудбалски гигант ФК „Браничево“ пласирао се у МФЛ Дунав. Ђердап из Голупца је у последњој утамици такође победом против Слоге из Баточине (3:2), обезбедио опстанак , освајањем десетог места у Подунавско – шумадијској зони. Зацртани циљ у дебитанској сезони је и остварен. Житковица је у дербију победила директног конкурента за прво место екипу Напретка из Бубушинца са 3:2 и тиме се пласирала у Браничевску окружну лигу. Ова три бисера су јасан показатељ да се фудбал буди у нашој општини, каже Јосић.

ОФС Голубац има лигу са пет клубова. Већ дуже време воде се разговори о уједињењу са лигом ОФС Велико Градиште.

-Браничево као наш општински првак је кроз бараж ускочило у МФЛ Дунав, а у истој лиги се тамичи и ФК „Барич“. Повратник у општинску лигу је екипа Борца из Доње Крушевице. Староседеоци су Мрчковац, Радошевац, Бикиње и Миљевић. Од наредне јесени, клубови су поређани по рангу такмичења: Ђердап је зонаш, Житковица је у Браничевској лиги, док су у МФЛ Дунав Браничево и Барич. У наредном периоду радићемо на покретању фудбалских клубова у још неким селима наше општине. Иначе, општина Голубац улаже значајна средства за рад клубова, као и за одржавање инфраструктуре фудбалских стадиона и терена, закључио је Јосић.

Р. Сандић