Туристичка организација Општине Мало Црниће представила се на Сајму туризма обогаћеном туристичком понудом. Ове године туристима је презентовано на који начин могу слободно време провести у Малом Црнићу.

Препоручује се обилазак културно историјских споменика од којих су најзначајнији манастири Заова и Брадача. Осим манастира нагласак туристичке понуде је и на споменику Врањевац који је подигнут у част настрадалима из Браничевског округа у периоду од 1912. до 1918. године. Поред споменика налазе се и ровови бранилаца који су стари више од сто година.

Јасна Јовић

-Посебан куриозитет је четворотомна књига сазидана у споменик, написана према десетогодишњем истраживачком раду којим је прикупљено 23.560 имена настрадалих са територије Браничевског округа, каже директорка Туристичке организације Мало Црниће Јасна Јовић.
Јовић је, обзиром на приближавање летње сезоне, препоручила и релаксирање у базенима, али и пецање на отвореним водама. У општини Мало Црниће налазе се два језера, Заова и Змајевац.

-Препоручујемо Стазу здравља која се пружа кроз предивну природу. Црниће је интересантно свима који воде здрав начин живота, јер скоро свако домаћинство у нашој општини производи домаћи мед, млеко, месо, јаја, чварке, ракију, вино…

У општини Мало Црниће одржава се више од двадесет манифестација од којих се издвајају Стишко посело и ФЕДРАС, али и Фијакеријада, моторијад и ловачке манифестације од којих су многе интернационалног карактера.

Share.

Comments are closed.

Skip to content