Резање славског колача обавио је јереј Марко Пекић

Уз славски колач, жито и вино запослени у Општинској управи Мало Црниће прославили су Митровдан, своју крсну славу. Председник Општине Малиша Антонијевић и председница СО Горанка Стевић са сарадницима, 8. новембра угостили су бројне госте, а поред општинске славе, обележен је и Дан просветних радника.

            Указујући на значај овог великог празника, председник Општине је истакао да крсна слава обавезује запослене да негују хришћанство, шире мир, љубав, пријатељство, уважавање и заједништво.

            -Ми смо бројчано мала заједница, али срцем велика, материјално скромна, али богата због свих вас који је чините успешном и препознатљивом. Много је труда и заједничког рада било потребно у протеклом периоду како би се наша заједница унапредила и на томе константно заједно радимо и даље. Без тог заједништва нема ни бољитка, зато велико хвала свима вама који доприносите да се добар глас и име наше општине далеко чује. Наша будућност је светла, јер у афирмацији наше општине значајне  успехе нижу најмлађи чланови наше заједнице, кроз глумачка, фолклорна, спортска и наставна такмичења, а то свакако не би било могуће да са њима у васпитно – образовним институцијама не раде пре свега добри људи, професионалци и зналци – просветни радници. Ви, васпитачи, учитељи и наставници сте често нашој деци као други родитељи, најбољи пријатељи и чувари њихових тајни и несташлука. Није увек лако изборити се са проблемима, условима рада, специфичностима сваког детета и породице из које долази, али ви успевате да усмерите нашу децу на прави пут, пут васпитања, знања и правих људских вредности, закључио је Антонијевић.

                Награђени просветни радници и васпитачи са руководством Општине

            Испред Скупштине општине у име одборника грађанима је славу, а запосленима у образовању празник честитала и председница Скупштине Горанка Стевић. Она је обавестила да је и ове године на предлог Предшколске установе и школа један број просветних радника и васпитача понео признања за свој рад. Добитници су:  Светлана Михајловић, васпитач и Драгана Гајић, сарадник на превентиви у Предшколској установи „14. октобар“, Катарина Цветковић, професор разредне наставе и Милош Милошевић, професор физичке културе у ОШ „Моша Пијаде“ Мало Црниће,  Јасмина Игић и Сања Марјановић, наставници разредне наставе у ОШ „Милисав Николић“ Божевац, Даниела Митић, стручни сарадник – педагог у ОШ „Дража Марковић – Рођа“ Смољинац, Бојана Николић, наставник разредне наставе и Снежана Митровић, професор српског језика у ОШ „Ђура Јакшић“ Топоница.

                                                                                                            Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content