У датим околностима ванредног стања услед пандемије, председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић апелује на суграђане да поштују мере Владе РС: „Све се може надокнадити, само је људски живот неповратан“, поручује он и наставља:  

– Знајући да сте веома дисцилиновани, да сте добри домаћини, родитељи, да сте веома савесни, апелујем на вас да такви и остане. У овом тешком времену, једино што од вас тражимо је да помогнемо председнику Републике Србије, господину Александру Вучићу, који даје све од себе да заједно са нашим пријатељима у свету, допринесе да ова тренутна ситуација протекне са што мање губитака, посебно када се мери људским животима,  да сте дисциплиновани и поштујете одлуку Владе Републике Србије, првенствено како би заштитли себе, своје најмилије, али и здравље свих нас.

– Поштујете препоруке надлежних и савесно и дисциплиновано примењујте савете здравствених радника. Само ћемо на тај начин поправити епидемиолошку слику и утицати на то да се она на погоршава, истиче председник малоцрнићке општине, и додаје:

– Посебно апелујем на наше најстарије суграђане. Немојте напуштати своја домаћинства. Увек сте нам до сада својим примером показивали да би требало да се угледамо на вас. Нека то буде и сада. Потребна нам је ваша мудрост, унуцима су потребне деке и баке, а нама наши родитељи.

– Ужасавамо се сваким даном бројкама преминулих које нам стижу из разних земаља. Људски је саосећати са људима који су изгубили своје најмилије, и то нам је још један повод да останемо у својим кућама, и заштитимо све нас.

– Апелујем на младе да буду на располагању својим старијима, не само у домаћинству, у породици, нити у родбинској вези, већ свима онима које познају или не познају, а знају да им је у овом тешком времену потребна помоћ.

Добро се увек добрим врати. Зато, будимо хумани, помозимо свима којима је помоћ потребна, поручује Антонијевић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content