Општина Петровац на Млави представила се на овогодишњем Сајму туризма својом богатом понудом за све љубитеље природе и културних знаменитости. Петровачки штанд другог сајамског дана посетио је председник општине Душко Нединић, са сарадницима и председница Скупштине општине Христина Ђорђевић.

                                                      БИСТРИЧКЕ ВОДЕНИЦЕ ОБИШЛЕ ЕВРОПУ

-Ове године акценат је стављен на Бистрицу, односно воденице, као део културног блага нашег краја. Њихова заштита допринела је великој видљивости наше општине и целог овог историјског комплекса, чија је прича кроз пројекат о седам најугроженијих локалитета прошла целом Европом. Очекује  нас додатни посао у даљем осмишњавању пројекта за Бистрицу, уз све остале потенцијале наше општине, рекла је председница Скупштине Христина Ђорђевић.

Последњих година Општина Петровац радила је на великом броју пројеката, који су за циљ имали развој туризма, потврдио је и заменик председника Општине Петровац на Млави Борис Гвоздић.

-Следи побољшање инфраструктуре, али и смештајних капацитета. Прошле године уз помоћ Министарства привреде урађене су саобраћајнице у насељу Бистрица, а сличан пројекат планирамо и ове године. Поред улагања локалне самоуправе и самих грађана број смештајних јединица је недовољан, те се надамо да ће у наредном периоду у решавање овог проблема укључити и дијаспора, рекао је Гвоздић.

                                                                                                                                Т.Р.

Share.
Leave A Reply

Skip to content