2017-09-07T20:04:29+02:00 7. септембра, 2017. 20:04 |

OПШТИНА ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ У СЛИЦИ И РЕЧИ

07Промоција туристичких         потенцијала

Млади каратисти из Београда који тренирају у кампу на Сребрном језеру изразили су жељу да посете зграду Општине Велико Градиште, па им је Туристичка организација организовала занимљив пријем у пратњи туристичког водича, након чега су одгледали и промотивни туристички филм.

Одушевљени малишани постављали су занимљива питања, а највеће интересовањe показали су за спортове (кошарку и ТЕО4 камп, одбојку, спортске терене) као и атракције на води у оквиру аква парка, али и зa дугу и богату историју великоградиштанске Општине. Након обиласка велелепног општинског здања, каратисти су се, у организацији Општине Велико Градиште, упутили ка Манастиру Тумане и Голубачком граду где су наставили ову једнодневну туристичку туру,  испуњену бројним занимљивостима и догађајима.

Истог дана, студенти и професори заштите животне средине са московског државног Универзитета Ломоносов, у сарадњи са Универзитетом из Новог Сада, посетили су насеље Рам. Специфично природно окружење – наслаге песка, Дунав који на плажу избацује речне шкољке и ракове, близина природног резервата за птице селице Ада Чибуклија и стеновита узвишења, одушевили су љубитеље природе. Туристичка организација је, у сарадњи са археологом Драганом Јацановићем, организовал а обилазак рамске обале, тик испод узвишења на којем сеналази античка Ледерата. Једночасовни обилазак успешно је реализован, а студенти су из Рама, као природни сувенир, понели шкољке с апесковите обале Дунава.


Повратак из Сплита са  златом и сребром

Са великог Међународног финала Спортских игара младих у Сплиту дечаци из Великог Градишта вратили су се окићени златом и сребром.

Финале, које је одржано од 19. до 21. августа у Сплиту, окупио је више од 900 најбољих дечака и девојчица из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Међу њима, у десет спортова, такмичили су се  млади Градиштанцио својивши златну медаљу у одбојци на песку и сребрну у одбојци.

Под искусним вођством тренера Дејана Милановића и Биљане Перић, прво место у одбојци на песку изборили су Милутин Мијаиловић и Никола Пантић док су се за сребро, у одбојци, борили Милутин Мијаиловић, Никола Пантић, Ненад Васиљковић, Петар Јовић, Душан Живојиновић, Јован Мандић, Лазар Јеремић, Стеван Лукић, Милан Васић, Вук Богдановић, Бојан Пантић и Андреј Станимировић.

Победнике финала Спортских игара младих Србије, пред полазак у Сплит испратио је председник Општине, Драган Милић, на пријему организованом њима у част, опремивши их новим тренеркама и мајицама и пожелевши им успех на такмичењу.

Ове године, Србија је на Финалу освојила рекордних 30 медаља, од чега 11 златних, 12 сребрних и седам бронзаних.

(Пројекат суфинансира Општина Велико Градиште)