У Београду је одржан дводневни скуп представника 14 локалних самоуправа, међу којима и Општине Велико Градиште – партнера УСАИД-овог Пројекта за унапређење јавних набавки. Овај пројекат има за циљ постављање оквира сарадње и пружања стручне помоћи у јачању капацитета на локалном нивоу за планирање, спровођење и праћење фер, транспарентних и конкурентних поступака јавних набавки.

Како је у истакла Џеклин Вилијамс-Бриџерс, директорка Пројекта, циљ отвореног позива је да искажу интересовање за сарадњу са пројектом,  како би заједно радили на превазилажењу главних изазова са којима се суочавају у јавним набавкама.

-Наша је намера да кроз сарадњу и стручну помоћ унапредимо капацитете локалних самоуправа како би грађанима пружили бољу услугу кроз ефикасније трошење јавних средстава, истакла је директорка Вилијамс-Бриџерс.

-Модерна управа, трансформисана у сервис грађана и способна да функционише у свеприсутном дигиталном окружењу циљ је и Министарства државне управе и локалне самоуправе, истакао државни секретар у овом министарству Чедомир Ракић.

Испред општине Велико Градиште, радионици су присуствовали начелница општинске управе Сања Стојадиновић и службенице задужене за јавну набавку Весна Милановић, Мирослава Раденковић и Наташа Бонић.

Извор и фото:  Пројекат за унапређење јавних набавки

Share.

Comments are closed.

Skip to content