2020-04-16T12:02:25+02:00 16. априла, 2020. 12:02 |

Општој болници у Пожаревцу од Манастира Тумане: На поклон четири деконтаминатора ваздуха

Братство Манастира Тумане донирало је Општој болници Пожаревац четири деконтаминатора ваздуха, као помоћ у борби против коронавируса.

Реч је о апаратима који 24 сата пречишћавају ваздух у просторијама у којима је повишен ризик од контаминације вирусима и микроорганизмима.

Деконтаминатори ће бити постављени у служби за инфективне болести, пријемно – ургентној служби, породилишту и оперативном блоку хирургије. Вредност једног апарата је око 2.500 евра.

Руководство пожаревачке Опште болнице, у име запослених захваљује се Манастиру Тумане и епископу пожаревачко – браничевском др Игњатију Мидићу на донацији.

-Од како је завладала епидемија корона вируса, у нашу болницу свакодневно пристижу донације заштитне опреме – маски, визира, рукавица, заштитних одела, дезинфицијената и други неопходних ствари у борби против ковида – 19. Овом приликом захваљујем се бројним грађанима, привредницима, хуманитарним организацијама, граду Пожаревцу, као и Министарству здрављасвима, који нам у овим тешким тренуцима помажу да пацијентима пружимо најбољу могућу негу, а здравственим радницима максималну заштиту, каже в.д. директора Опште Болнице Пожаревац др Данко Николић.