2019-09-04T09:22:59+02:00 3. септембра, 2019. 14:02 |

ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦРВЕНОГ КРСТА ПОЖАРЕВАЦ: Ново возило за потребе Народне кухиње

Начелник Градске управе Александар Симоновић и секретар Црвеног крста у Пожаревцу Саша Обрадовић, потписали су уговор о примопредаји комби возила за потребе Народне кухиње. Реч је о возилу вредности од око 2 милиона 600 хиљада динара купљеном од стране Управе града.
Потписивању уговора присуствовао је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима.

У изјави за медије Спасовић је рекао да Град годинама уназад остварује одличну сарадњу са организацијом ЦК и указао на то да локална самоуправа значајна средства улаже у решавање социјалних проблема на територији Града Пожаревца.Таккође, истакао је је да више од 15 милиона динара пожаревачка локална самоуправа издваја за рад Црвеног крста и Народне кухиње, док се за рад геронто домаћица сваке године из буџета опредељује 5,5 милиона динара.

О значају донације говорио је и начелник Градске управе Александар Симоновић, који је нагласио да ће захваљујући новом возилу, оброци без проблема стизати до најугроженијих суграђана.

Са потписивања уговора о примопредаји новог возила

На донацији се у име организације Црвеног крста Пожаревац захвалио секретар Саша Обрадовић, који је подсетио да је Народна кухиња рад започела 1995. године. Захваљујући локалној самоуправи, надлежним министарствима и Црвеном крсту Србије, у континуитету ради већ 24 године.

Према Обрадовићевим речима, услуге Народне кухиње тренутно користи 850 социјално угрожених грађана са територије Града Пожаревца, укључујући и Костолац. Дистрибуција оброка врши се шест дана у недељи. Осим тога, 187 суграђана који нису у могућности да користе услуге Народне кухиње, живе у сеоским насељима, а налазе се на евиденцији Центра за социјални рад, сваког месеца добијају пакете са основним животним намирницама. Ново комби возило, како је рекао, за организацију је веома значајно, јер ће захваљујући њему рад екипе на терену бити ефикаснији.