2019-01-29T23:32:50+01:00 29. јануара, 2019. 23:30 |

ОШ „ХЕРОЈ РОСА ТРИФУНОВИЋ“АЛЕКСАНДРОВАЦ: Од Растка до Саве

Дан великог српског просветитеља, архиепископа, утемељивача српске цркве, 27. јануар, обележен је и у ОШ „Херој Роса Трифуновић“. Сваке године овај радни, али ненаставни дан се једнако обележава резањем колача и светосавском приредбом како у централној школи у Александровцу, тако и у свим подручним одељењима у Влашком Долу, Ореовици, Тићевцу, Миријеву, Свињареву и Полатни.

Свечаном чину резање колача присуствовали су ученици, директор, наставници, сви радници школе. Након тога уследила је светосавска академија, када су се придружили и родитељи и гости школе. На самом почетку директор је уручио награде ученицима који су освојили прва три места на, сада већ традиционалном, ликовном конкурсу.

Приредба је носила назив „Легенде о Светом Сави“. У њој су заједно учествовали ученици млађих и старијих разреда. Они су укратко, на свој начин и према легендама приказали Растков пут до Саве, његову улогу у животу обичног човека, народа, његову идеју и поруку која се вековима након њега чувала све до данашњих дана.