08                У присуству родитеља и бројних пријатеља, локалне самоуправе и осталих сарадника, ученици и наставници Основне школе „Бранко Радичевић“ у Голупцу прославили су 182 године постојања. У част рођендана изведен је пригодан програм и додељене  јубиларне награде радницима и просветарима који су у школи непрестано 10, 20 и 35 година. О настанку школе, њеном развојном путу и резултатима које постижу ученици, говорио је директор Саша Ђорђевић који је подсетио да је школа почела са радом далеке 1835. и да је једна од првих народних школа у овом делу Подунавља.

               -Данас функционишемо као матична школа са седиштем у Голупцу и 10 подручних одељења у селима која припадају Општини. Имамо 286 ученика, зграда школе је модерне архитектуре и добро опремљена. Уз финансијску подршку Општине прошле године овде је инвестирано 4,8 милиона динара за набавку једног путничког возила, за санацију крова на ђачкој кухињи у Кудрешу и школи у Добри, за интерактивне табле,  замену столарије у школи у Радошевцу као и за набавку разног материјала и инвентара за потребе подручних оделења.

Школу у претходном периоду карактерише отвореност ка новинама, тежња савременом приступу у образовно-васпитном раду, подстицање стручног усавршавања наставника, успеси ученика на окружним и републичким такмичењима и отвореност за инклузивну културу и праксу, рекао је директор.

 Поред ученика школе, у музичком делу програма учествовали су и гости: ученици ОШ „Вељко Дугошевић“ из Браничева и балерине из Великог Градишта, чланице Балетског студија „Амадеус“ из Пожаревца.

                                                                                                                                              Љ.Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content