Навршило се 18 година од смрти некадашњег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, који је од последица срчаног удара, 11. марта 2006. године, преминуо у Хашком трибуналу. Сахрањен је у Пожаревцу у дворишту породичне куће.

Венац крај спомен бисте некадашњем лидеру странке, у име Главног одбора СПС-а положили су народни посланик и унук Слободана Милошевића, Марко Милошевић, Срђан Милетић и Филип Букелић. Пошту крај спомен обележја одали су и пожаревачки социјалисти на челу са председником др Срећком Босићем, делегација Окружног одбора СПС-а за Браничевски округ предвођена Милићем Јовановићем, представници Удружења „Слобода“ на челу са проф. др Миланом Јанићем, Покрета социјалиста, грађани, поштоваоци лика и дела Слободана Милошевића, као и бројни симпатизери и чланови Социјалистичке партије Србије.

Представници пожаревачких социјалиста полажу венац

Председник пожаревачких социјалиста др Срећко Босић је истакао да више од четврт века Слободан Милошевић није у политичком животу Србије и сваке године по једна чињеница за коју су њега и српски народ оптуживали, показује се као нетачна и неважећа.

-Чак и они који су били најгласнији у нападима на Милошевића и српски народ то више не спомињу… Осамнаест година је мали временски период да се оцени деловање председника, али није мало времена да се утврди неспорни патриотизам Слободана Милошевића. Он је све време док је био на власти показивао како се воли своја земља и народ и никада није хтео да направи никакав компромис на штету Србије, рекао је Босић.

Председник Удружења „Слобода“ проф. др Милан Јанић је између осталог рекао да ће име Слободана Милошевића израсти у симбол свим малим народима у борби за самосталност, за изградњу сопствене будућности без мешања са стране.

Срђан Милетић, Марко Милошевић и Филип Букелић одају пошту

Члан Главног одбора СПС-а и народни посланик Марко Милошевић захвалио се присутнима на помену, који, како је рекао, већ 18 година чувају лик Слободана Милошевића од заборава.

-Мој деда Слободан Милошевић за мене, од када га познајем, а имао сам ту срећу да га упамтим, симбол је бескомпромисног патриотизма, невероватне храбрoсти и мени је посебна част да кренем његовим стопама, рекао је Милошевић.

                         Д. Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content