Коста Богдановић је већ са непуних седам година постао ученик Музичке школе, припремног разреда трубе у класи професора Мише Богдановића.

Љубав према музици и неизмерно велики таленат, допринели су да се на самом почетку свог школовања издвоји и забележи успехе на такмичењима и на преко 50 солистичких наступа.

За пет година школовања, Коста је освојио три I награде на Републичком такмичењу у Београду (2015, 2017. и 2019), као и I награде на: такмичењу „Млади виртуоз“ (Београд, 2015), Фестивалу музичких школа (Књажевац, 2018), Међународном такмичењу Даворин Јенко (Београд, 2018), Такмичењу дрвених дувача – камерни састави (Пожаревац, 2016), једну II и две III награде на Такмичењу младих солфеђиста (Пожаревац, 2018. и 2019).

За освојене награде, Коста је три пута награђиван од Града Пожаревца као ученик Музичке школе, а једанпут као ученик основне школе.

Наступа на свим значајним манифестацијама, као што су: концерти поводом прославе дана Музичке школе и дана Основне школе, Светосавске академије, Годишњи концерти, Фестивал младих, хуманитарни концерти, Културно лето, концерти поводом пријема амбасадора и страних делегација.

У основној школи, Коста редовно учествује на такмичењима у шаху. Ученик је 6. разреда Основне школе ,,Доситеј Обрадовић“ и одличан је ђак. Коста је положио пријемни и од наредне године је ђак Средње музичке школе.

Share.

Comments are closed.

Skip to content