2017-03-30T20:39:34+02:00 30. марта, 2017. 20:39 |

Основна школа Доситеј Обрадовић: Светлости и боје Индије

IMG_7292            Ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу приредили су Вече Индије. Реч је о мултимедијалном програму посвећеном историји и култури ове земље који је  својим присуством  увеличао први секретар Амбасаде Индије у Србији Санџеј Верма.

IMG_7324Тим поводом, ученици су уз помоћ наставника у холу Школе приредили богату и занимљиву изложбу, док је у фискултурној сали изведена приредба под називом „ У чаробном свету боја и светлости“. Отпочела је наступом школског хора који је оптевао химне Индије и Србије. Бројним гостима, ученицима и наставницима, обратили су се директор школе Војин Миланковић, председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић као и први секретар Амбасаде Индије у Србији Санџеј Верма изражајаћи захвалност и одушевљење на срдачном дочеку. Госту је уручен пригодан поклон после чега је уследио целовечерњи програм којим су ученици једне од најстаријих образовних установа у Србији кроз стихове, игру, песму и глуму – у шест сцена –  представили своје виђење Индије и онога по чему је ова земља препознатљива у свету.

IMG_7360Програм који ће се дуго памтити заједно са својим ученицима припремили су Снежана Милисављевић, Даница Ковачевић, Ивана Стојановић, Зорица Миладиновић, Тања Маринковић, Владан Жегарац, Анђелка Јовановић, Ивана Миладиновић, Анђелка Матовић – Лојаница, Јованка Ликар, Јасмина Винуловић и Ивана Јоксимовић.

Вреди поменути да је Основна школа „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу више година за редом била домаћин приреби са темом културе и историје Француске, Јапана, Америке, Русије…

Влада Винкић