2019-09-02T13:12:37+02:00 2. септембра, 2019. 13:12 |

ОСНОВНA ШКОЛA „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“: У клупама 120 првака

У Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу, 2. септембра организован је свечани пријем нове генерације основаца – ђака првака. Пригодан програм за њих 120 припремили су прошлогодишњи прваци, сада ђаци другог разреда.

Добродошлицу најмлађим ученицима пожелела је директорка Ивана Јоксимовић, која је рекла да ће ђаци током школовања стицати нова знања, развијати своју креативност и машту, неговати здрав спортски дух, учити како се постаје добар друг и добар човек.

-Основна школа „Доситеј Обрадовић“ ове школске године прославиће 286. рођендан, као образовна установа са најдужом традицијом на овим просторима. Значајно је да школа носи назив српског великана Доситеја Обрадовића кроз читав један век, од 1919. године. Зато смо ову годину назвали „У спомен Доситеју“ и пригодно ћемо је прославити. Квалитет образовно –  васпитног рада који подразумева стручност наставног кадра, велики успех наших ученика на такмичењима свих нивоа и у свим наствним и ваннаставним областима, разлози су уписивања све већег броја ђака из године у годину у нашу школу. Посебно смо поносни на резултате ученика постигнуте на завршном испиту који су изнад републичког просека. То за школу представља обавезу да још више улаже у своју организацију, истакла је директорка Ивана Јоксимовић.

У дворишту школе, првог школског дана прваци су засадили дрво генерације. Од пре три године свака генерација има своје дрво. У школској 2019/2020. садњу је први започео ученик који је први на овогодишњој листи уписаних првака, а то је Константин Гајић.

М. П.