ЧЕТВРТИ ПУТ ЗА ЕСКУРЗИЈУ

У оквиру пројекта „Подршка успостављању дневне услуге за одрасле особе са инвалидитетом“ Удружење за неговање здравих стилова живота „Веритас“ приредило је у центру Пожаревца продајну изложбу ручно израђених предмета и рукотворина. Пројекат се реализује у партнерству са Центром за социјални рад, уз финансијску подршку Града Пожаревца.

            Зарадом од продатих предмета организоваће се једнодневна ескурзија за кориснике програма. Циљ пројекта је побољшање квалитета живота одраслих особа са инвалидидтетом и успостављање активности дневних услуга у локалној заједници намењених управо овој популацији. Програм подразумева активно учешће корисника пројекта у јавним дешавањима у граду, њихово оснаживање и стварање услова за останак у породици и окружењу:

            -Овај пројекат Град Пожаревац подржава и један је од доказа да води рачуна о свим грађанима, рекао је крај продајног штанда Дејан Крстић, члан Градског већа.

            Крстић је додао и да у градској управи настоје да реше један од проблема одраслих особа са инвалидидтетом, а то је налажење адекватног простора за активности и састајање.

            Ово је четврта годишња изложба коју приређују корисници пројекта:

            -Већина производа је настала уз нашу подршку али и уз њихово велико ангажовање. Много им значи што су ови производи изложени, што их виде други људи и што реагују на то. Радују се и што ће сами зарадити новац за ескурзију. Поред тога, на овај начин стичу самопоуздање које им је неопходно, рекла је Јасмина Турудић, председница Удружења „Веритас“ и додала:

            -Из године у годину све више смо уверени да активности неопходне за одрасле особе са инвалидитетом морају да се ситуирају у вид редовне услуге која би се пружала на нивоу града.

            Иначе, продајна изложба није једина активност у оквиру пројекта. Редовно се за кориснике организују дружења, спортско – рекреативне активности прилагођене њиховим способностима и потребама. Удружење „Веритас“ ради на афирмацији права и потреба особа са инвалидидтетом као и њиховом оснаживању.

                                                                                     Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content