2018-09-12T08:28:49+02:00 12. септембра, 2018. 08:28 |

ОСР „СМУЂ“ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У ФИДЕРУ

Станојевић и Јаковљевић – солидно

На ДТД каналу у Каравукову 1. и 2. септембра, у оквиру трећег и четвртог кола Државног првенства у риболову фидер техником, ОСР „Смуђ“ представљали су Саша Јаковљевић и Иван Станојевић. Званични тренинг организован је 31.августа и тада се чинило да ће већину улова чинити бабушка, па су се такмичари припремали за лов ове рибе. Међутим, није све испало како су се такмичари надали.

          Првог дана, у суботу, Станојевић је извукао позицију А1 (отварач), док је Јаковљевић завршио у сектору Д. Због велике врућине и других отежавајућих околности, које им нису ишле на руку, Станојевић је био пети у свом сектору, док се Јаковљевић нашао на шестом месту. Сутрадан су намеравали да промене тактику. Нажалост, у недељу је жреб хтео да се обојица нађу у сектору А.

         „Од самог старта Станојевић је добијао крупне рибе и успео да одржи добар темпо до краја такмичења. Јаковљевић га је пратио колико му је то слабија позиција дозвољавала. За разлику од Станојевића, који је други такмичарски дан завршио као други у сектору, што је било довољно да се на табели укупног пласмана помери за чак шест места и задржи на 25. позицији, Јаковљевић је у недељу био седми у сектору А, а у укупном пласману 24. Такмичило се укупно 36 риболоваца.

          Нашим такмичарима остају још претпоследње и последње коло на Бованском језеру и надамо се да ће обојица на тој води, на којој имају богато искуства, отпецати како треба, сазнајемо од Лепомира Ђорђевића, секретара ОСР „Смуђ.