IMG_8153У организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ и под покровитеством Града Пожаревца, другог мајског дана на пожаревачком Хиподрому одржан је тркачки скуп под називом „Мајски састанак“. Овим тркачким даном отворена је сезона коњичких такмичења у Пожаревцу, а посетиоци су били у прилици да одгледају 5 касачких и 2 галопске трке.

IMG_8158

         У касачкој трци „Ресава“ прво кроз циљ прошло је грло „Amar Bharati“ са Пантићем у сулкама, а за њим следе „Aqva“ и „King Oaks“. Касачко надметање „Морава“ добило је грло „Holidej“ са возачем Пејићем и просечним касом по километру 1.17,4. Друго место је освојило грло „Fire Rock“, а треће „Alisa MN“. Галопска трка дана „Миодраг Петровић – Кум“ припала је љубичевском грлу „Мерак“ са јахачем Крстићем, које је дистанцу од 1.300 метара претрчало за 1.18,8. Следе „Lucy Miner“ и „Atos“. У касачкој трци „Слободан Симоновић – Сипа“ тријумфовало је грло „Бонапарта“ са возачем Мукићем, а за њим кроз циљ су пројурили „Solvalla“ и „Иван Тургенев“. Галопска брза партијаIMG_8161 „Небојша Дозет – Белан“ на 1.100 метара припала је грлу „Јаспис“ са џокејем Васиљевићем, а следе „Гром“ и „Сунчица“. Главну касачку трку „Новица Андрејић – Гуџоман“ за грла која су у каријери зарадила преко 3.000 бодова, добило је грло „Grumetti“ са Мукићем у сулкама, које је касало просечно по километру 1.14,9. Друго место припало је грлу „Rite Key“, а треће грлу  „Bea Kievitshof“. Тркачки дан завршен је касачким надметањем „Cagnes sur Mare“ на 2.200 метара у којем је победу однело грло „Brume d’Or“ са Ђорђевићем у сулкама, а следе „Usselle du Loir“ и „Chuchotee“.

Иначе, у ових седам трка укупно је стартовало 77 грла и то касачи углавном из Војводине и галопери из Шапца, Београда, Ћуприје, Чачка и Пожаревца.

                                                                                                                                                                                  Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content