2017-05-24T09:53:01+02:00 24. маја, 2017. 09:17 |

Отворена врата Европског и Светског првенства за ПК БОЛЕРО

Disco dance formacija junioriОвих дана  у Београду је одржан Шампионат Србије у модерним плесовима. Реч је о престижном надметању  на коме су наступили представници више од двадесет  најеминентнијих плесних клубова из целе Србије који су званично регистровани у САПО (Српска асоцијација плесних организација) међу којима се  са великим успехом представио и Плесни клуб «Болеро» из Пожаревца.

 «Болеро» је на  Шампионату у Београду извео чак 32 плесача и то од јуниорског до сениорског узраста. Атрактивни и срчани «болеровци» су и овом приликом приказали мајсторско знање, одушевили публику а на жири оставили сјајан утисак. О томе говори и чињеница да су се у Пожаревац вратили обогативши клупску историју са чак четири прва, два друга као и по једно треће и четврто место.

– Стручни штаб, али и сви у Клубу, изузетно су поносни на постигнуте резултате у Београду, јер су исти показали да се «Болерови» плесачи дуги низ година налазе у самом врху српског модерног плеса, истакао је за наш лист  директор клуба Милорад-Миле Илић.

Nikolina i Katarina Nešić sa trenerom Petrom Miladinovićem 1

Најпријатнија чињеница везана за овај такмичарски наступ је  да су најуспешнији на Шампионату у Београду стекли право да представљају Србију на Европском и Светском првенству у модерним плесовима које се одржава под директним  покровитељством IDO (International Dance Organization).

Иначе, до  краја овогодишње такмичарске  сезоне младе плесаче «Болера» очекују и  надметање на фестивалима плеса које се  трећег и четвртог јуна одржавају у Јагодини и Крагујевцу,  као и наступ на такмичењу у спортском плесу које се приређује у Београду.

В.Винкић