Према стратешком плану развоја општине Голубац, ове године би требало да се почне са уређењем Доње марине и изградњом једног хотела. Како наводи председник голубачке општине др Небојша Мијовић, при крају је израда урбанистичког пројекта и плана детаљне регулације простора за градњу хотела, док је инвеститор обезбеђен.

– На простору код Доње марине планирали смо изградњу једног туристичког објекта. Реч је о савременом хотелу. Имамо и инвеститора са којим смо потписали уговор. Надам се да ће у другом делу ове године почети изградња. То је за Голубац важан објекат за развој спортског туризма, у коме ће се спортисти који буду на припремама имати добре услове, истиче председник др Мијовић.

Најављује и радове на уређењу садашње Горње марине на Дунаву. Урађена је техничка и пројектна документација и извршена ревизија пројекта. У плану је и наставак изградње шетно – бициклистичке стазе од Голупца до Голубачке тврђаве, у дужини од три километра.

– За Горњу марину смо урадили техничку документацију, али с обзиром на то да је овај пројекат урађен заједно са новом  плажом  на Дунаву, чија је изградња у току, морали смо да их раздвојимо, а реконструкција ће зависити од добијених новчаних средстава од државе. Наводи др Мијовић, и истиче:

– Наиме, приликом посете Голупцу, наш председник Александар Вучић је обећао је да ће држава дати средства за  уређење садашње Горње марине, као и за наставак градње шетно-бициклистичке стазе од Голупца до Голубачке тврђаве, у дужини од три километра. Знам да смо ушли у програм финансирања овог пројекта, у питању је време и сигурно је да се ова инвестиција брзо реализовати. Голубац ће тако добити модерну марину, која ће имати Управну зграду и око сто везова за смештај разних пловила и јахти. Такође ће имати и вишенаменски карактер.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content