Чланови Управе ФК “Моравац” са                                представницима Града

„Моравац“ наставља играње крај Мораве

У поморавском селу Драговцу недалеко од Пожаревца дуги низ година није било фудбала. Заправо ФК „Моравац“ је угашен и настала је велика спортска празнина. У оквиру акције оживљавања клубова на територији Града Пожаревца, коју успешно већ годину дана спроводи ГФС „Пожаревац“ успостављена је сарадња и са МЗ Драговац. Такође, захваљујући ентузијастима и поштоваоцима фудбалског спорта, поново је оживео рад Клуба.

На Оснивачкој скупштини, поред установљавања новог имена „Моравац 1932“ у присуству 30 мештана и 6 чланова Месне заједнице, изабрано је ново руководстово. Милан Стојановић је председник, Зоран Марјановић потпредседник, Владан Лазић секретар док је  НемањаЖивковић благајник.

Подршка Спортског савезаГрада

-Спортски савез Града Пожаревца помаже клубовима колико год може. Као што знате, Спортски савез не припада само фудбалу већ и осталим спортовима, али слободно могу рећи да смо фудбалу највише помогли. Рачунајте на нас. Колико год будемо могли, у сарадњи са ГФС „Пожаревац“ учествоваћемо у помоћи и „Моравцу“, обећао је председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић.

 

Гости новооснованог Клуба били су председник Савеза спортова Пожаревац, Златан Костић, председник Владан Динић и потпредседник ГФС „Пожаревац“ Славиша Милутиновић, члан Управног одбора Владан Јовић, као и технички секретар Емил Јанковић.

Фудбалски клуб у сваком селу

-Ми смо испланирали да свако село на териорији Града Пожаревца имафудбалски клуб. Успели смо да у Драговцу поново оживимо „Моравац“. Велику захвалност на томе дугујем првим сарадницима Славиши Милутиновићу и Влади Јовићу, као и нашем пријатељу и сараднику Златану Костићу. Сви смо овде због фудбала. Људи имају жељу и вољу и реално је да се клуб велике традиције поново активира. „Моравац“има где да игра, а има и са ким, каже председник ГФС „Пожаревац“ Владан Динић.

 

ФК „Моравац“ ће у марту почети са тренинзима и одигравањем пријатељских утакмица, а од наредне јесени биће укључен у редовно такмичење лиге ГФС „Пожаревац“.

Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content