2017-04-19T20:19:00+02:00 19. априла, 2017. 20:19 |

Оживео рад фудбалског клуба у Пругову: Повратак „Мораве“ у Градску лигу

12Делегација ГФС „Пожаревац“ коју је предводио председник Владан Динић посетила је Пругово и разговорала са фудбалским људима из овог села. Доста је година протекло од како ФК „Морава 1932“ није бил а на фудбалској сцени. Зато су бројни фудбалски асови из Пругова решили да поново заживи клуб њихове младости. Све је припремљено што се  тиче законске папирологије. Терен у Бајчи се сређује, постављено је осветљење, ових дана биће уведена и вода.

-Пруговчанима ћемо помоћи што је обавеза ГФС „Пожаревац“ да се добро припреме до наредне јесени када ће Морава 1932 поново заиграти у Градској лиги Пожаревац. Фудбалски људи и цело село су уз свој клуб дуге традиције и верујем да ће најпопуларнији и најуспешнији спорт у Пругову, подржан од свих Пруговаца опет привући публику и чврсто стати на ноге, каже Владан Динић.

На челу ФК„Мораве 1932“ је председник Љубиша Томић „Зврке“ , секретар је Владимир Јовичић, благајник Данијел Хркаловић, а чланови управе су: Рајко Станојевић ,Синиша Радуловић, Зоран Цвејић, Синиша Момировић, Драган Гајић, Александар Хркаловић ,Бранко Мирковић и познати књижевник, професор Славиша Радовановић, који је 2000. Године објавио књигу о ФК Морави 1932 под насловом  „Седам деценија фудбала у Пругову“.

Текст и фото:РадеСандић